Moskou

Swipe

Activiteiten en evenementen

Boottocht

Na het slenteren door de stad kunt u tot enige rust komen op een boottocht over de Moskva. Op vele punten langs de oever zijn opstapstations. Aan boord is een barretje en toilet.

Circus

In het staatscircus bij Tsvetnoj Boelvar is iedere avond een voorstelling, ook in de zomer. Het Russische circus is van oudsher van hoge klasse.

Concerten

Concerten zijn te beluisteren in de grote zaal van het Tsjaikovski conservatorium, die wordt geroemd de akoestiek. Vele beroemde musici traden in deze belangrijkste concertzaal van Moskou op.

Banja's

Banja’s zijn in Moskou uiteraard ook aanwezig. In het centrum aan Neglinnaja is de aloude Sandoeni, die in de Sovjetperiode bezocht werd door de ‘nomenklatoera’. De luxueuze ruimtes hebben een fraai interieur en ademen een elitaire sfeer. Minder chique maar met even goede service is de Presnia, Stoliarni pereoelok. Beide zijn elke dag geopend.

Strand

Als u in Moskou bij heet weer van het strand wilt genieten is het populaire recreatiegebied Serebrjani Bor de oplossing. In deze groene villawijk, die door veel expats en rijkeren wordt bewoond, ligt aan de oever van de Moskva een aantal strandjes die in de zomer druk worden gefrequenteerd, zelfs het naturistenstrand. Metro Oktjabrskoje Pole

Voetbal

Voetbal wordt in Moskou door veel clubs gespeeld. In Sovjettijden waren zij verbonden aan grote organisaties, tegenwoordig zijn veel clubs in handen van rijke oliemagnaten. Het was een uitzondering als een club van buiten Moskou kampioen werd, want in de Sovjet-Unie was alleen Dynamo Kiev een (geduchte) concurrent. De Russische titel is na een aanvankelijke alleenheerschappij van Spartak in de laatste jaren vaak bij Zenit uit Sint-Petersburg en Roebin uit Kazan terecht gekomen. Spartak heeft de meeste Russische titels behaald (en na Dynamo Kiev de meeste Sovjettitels) en is van origine de club van de vakbonden, daardoor afgeschilderd als club van het volk. Het speelt in het grote Loezjniki De afkorting TsSKA betekent Centrale Sport Club van het Leger maar wordt nu gefinancierd door Roman Abramovitsj. TsSKA speelt nu nog in het oude Dinamo-stadion in het noordwesten van Moskou, metro Dinamo. Daar speelt uiteraard ook Dinamo, vroeger de club van de politie. Lokomotiv, de club van de spoorwegen, heeft een eigen modern stadion in het oosten van de stad bij metro Tsjerkizovskaja.

Abramtsevo

Noordelijk van de grote ring ligt aan de weg naar Segijev Posad het landgoed Abramtsevo. Het landgoed werd in het midden van de 19e eeuw bekend als kunstenaarsoord toen het werd bewoond door de kunstminnaar Mamontov. Veel beroemdheden werden door hem uitgenodigd voor een kort of soms langer verblijf. Onder hen waren de schilders Repin, Serov, Soerikov en Levitan. De sprookjesachtige kerk is gebouwd naar een idee van de schilder Vaznetsov.

10 prachtige bestemmingen in Activiteiten en evenementen en Rusland