Mount Vernon Estate en Gardens

Swipe

Washington D.C.

Mount Vernon Estate is het voormalige huis van president George Washington en zijn vrouw Martha. Het prachtige herenhuis kijkt uit over de rivier Potomac en wordt omringd door uitgestrekte en weelderige tuinen. De president heeft hier ook zijn laatste rustplaats gevonden en jaarlijks wordt er een eerbetoon gehouden bij het graf.

Het huis is voor het publiek opengesteld in 1858 en wordt jaarlijks veel bezocht door mensen uit binnen- en buitenland. Het landgoed ligt enigszins buiten de stad Washington DC, op ongeveer 25 kilometer afstand in Alexandria.

Men heeft zijn best gedaan Mount Vernon Estate in de oorspronkelijke staat te herstellen en bewaren, waardoor je een goed beeld krijgt van hoe de president leefde. Bij aankomst wordt je begroet door vier levensechte beelden van George en Martha Washington en hun twee kleinkinderen. Daarna kun je een film bekijken waarin belangrijke momenten in het leven van het toenmalige staatshoofd aan bod komen.

Er is ook een monument opgericht als eerbetoon aan de slaven die George Washington dienden. Er vlakbij kun je de plantages zien waar zij ooit werkten. Verder is er een gereconstrueerde meelmolen te bezichtigen, waarvan het bijproduct van de meel werd gebruikt om whisky te stoken. Deze alcoholische versnapering wordt nog steeds gemaakt en is te koop bij de nabijgelegen George Washington’s Distillery.

Je kunt zelf met een audiotour het huis en het omliggende gebied verkennen, of kiezen voor een rondleiding met gids. Speciaal voor de kinderen wordt er een schattenjacht georganiseerd. De toegang bedraagt maximaal $17, tenzij je Mount Vernon Estate en Gardens op de derde maandag van februari bezoekt. Op deze officiële dag wordt de verjaardag van de voormalige president gevierd en is de toegang voor iedereen gratis.

Locatie: 3200 Mt Vernon Memorial Hwy, Alexandria, Virginia 22309.

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.