Museum of Contemporary Art(MOCA)

Swipe

Museum of Contemporary Art(MOCA)

In het moderne Museum of Contemporary Art, kortweg MoCA genoemd, opende in 1996 haar deuren voor het publiek. Het museum heeft een permanente tentoonstelling met wel 600 hedendaagse internationale kunstwerken en is erop gericht de verschillen en overeenkomsten te laten zien van verschillende culturen. Ook heeft het jaarlijks wisselende tentoonstellingen met stukken van over de hele wereld. Daarnaast is het een plek waar nieuwe artiesten hun werk kunnen vertonen.

Het gebouw waar het MoCA in huist is op zich al de moeite van een bezoek waard. De oppervlakte bedraagt meer dan 1.000 vierkante meter en er is een galerij met verrijdbare muren. Ook is er een groot paviljoen en een binnenplaats, waar regelmatig optredens worden gegeven, (jazz)concerten plaatsvinden of films worden vertoond.

Iedere woensdag kun je deelnemen aan een ‘MoCA by Moonlight’ thema avond, waarbij je onder andere lessen kunt volgen over hedendaagse kunst en deel kunt nemen aan de ‘5 Minutes of Fame’ discussiefora voor artiesten.

Locatie: 770 NE 125th Street, Miami

10 prachtige bestemmingen in Museum of Contemporary Art(MOCA) en Miami