Naar de Mexicaanse grens

Swipe

San Juan Atitán

Ten noorden van de Carretera Interamericana liggen een paar plaatsen die een bezoek waard zijn, bijv. San Juan Atitán. In 1692 werd het dorp als gevolg van een aardbeving verwoest, maar het werd op dezelfde plaats weer opgebouwd. De mannen in San Juan dragen nog hun schitterende met de hand gemaakte traditionele kleding, die bestaat uit een halflange witte broek met een gestreept rood hemd met een slappe kraag en borduursels langs de randen; hier overheen draagt de man een donkere wollen capixayo (tuniek) en een ronde strooien hoed met een lint. Je ziet deze mannen als handelaars ook vaak in andere steden van het departement zoals Todos Santos Cuchumatán. De vrouwen dragen een blauwe rok met daarboven een witte huipil met rode motieven. Men leeft hier nog heel traditioneel.

Dit dorp is alleen maar met een pick-up of te voet (5 uur vanuit Todos Santos) te bereiken. Je kunt ernaartoe liften. 24 juni is fiestadag. Er is markt op donderdag en zondag. Bij het Artexco-coöperatief kun je fraai textiel kopen.

Even voor La Democracia aan de Carretera Interamericana gaat een onverharde weg naar het noordoosten richting San Antonio Huista en Jacaltenango. Een excursie hiernaartoe is vooral de moeite waard vanwege het bijzonder fraaie landschap. Dit gebied wordt trouwens weinig bezocht. De weg naar Jacaltenango loopt door een streek waar voornamelijk koffiebonen groeien. De weg klimt en daalt voortdurend en bij helder weer kun je soms uitzicht hebben op de Mexicaanse provincie Chiapas. Alle stadia die de koffiebonen ondergaan kun je hier zien. Je ziet grote kuipen, waarin de koffiebonen gewassen worden en betonnen platforms, waarop de koffiebonen worden gedroogd. Daarnaast staan gebouwen waar de koffie verder verwerkt wordt.

Familiereizen

Familiereis Guatemala

Tijdens deze avontuurlijke familiereis door Guatemala ontdekken jullie de prachtige, ongerepte natuur; de kleurrijke inwoners; de oude koloniale gebouwen en de Maya...

v.a. 2648.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in San Juan Atitán en Guatemala