National Archives

Swipe

Washington D.C.

Bij de National Archives zijn de meest belangrijke documenten van de Verenigde Staten opgeslagen en deels tentoongesteld voor publiek. Je ziet er stukken als: de ‘Declaration of Independence’ (Onafhankelijkheidsverklaring) en de ‘Constitution of the United States’ (Grondwet van de Verenigde Staten). Je kunt er ook de enige originele ‘Magna Carta’ uit 1279 bewonderen.

Het museum in neoklassieke stijl toont aan de hand van alle documenten, hoe Amerika tot stand is gekomen en wat de grondbeginselen zijn van de democratie en de vrijheid. Er zijn twee muurschilderingen te zien, gemaakt door kunstenaar Barry Faulkner, waarop dit nog eens visueel wordt verduidelijkt. Het gebouw zelf werd in 1930 ontworpen door architect John Russell Pope, die ook de National Gallery of Art en het Jefferson Memorial bedacht. Met name de imposante bronzen deuren en de vier sculpturen voor de ingang maken indruk.

Bij de interactieve expositie ‘Public Vaults’ krijg je meer informatie over de achtergrond van alle documenten. Je kunt er luisteren naar (opgenomen en nagespeelde) discussies van staatshoofden uit het verleden en documentaires bekijken in het William C. McGowan Theater.

De toegang tot de National Archives is gratis. Vanwege drukte kan het soms wel handig zijn om vooraf online te reserveren, daar wordt dan een (kleine) vergoeding voor berekend.

Locatie: Constitution Ave. NW, Washington, DC 20408. Dagelijks geopend 10.00-17.30 uur.

Vakanties in Verenigde Staten

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.