Natuurgebieden en dagtochten

Swipe

Natuurgebieden en dagtochten

Grand Canyon

Een excursie of dagtocht naar de befaamde Grand Canyon is voor veel bezoekers één van de hoogtepunten van hun reis naar Amerika. De indrukwekkende bergketen met diepe kloven en de schitterende, weidse natuur zijn werkelijk adembenemend.

U kunt op vele manieren Grand Canyon National Park bekijken. U kunt kiezen voor een lange wandeling, varen met een kajak of raft door de Colarado River en met een helikopter, luchtballon of vliegtuig over het park vliegen.

Er zijn ook meerdaagse tochten naar de Grand Canyon, waarbij u bijvoorbeeld naar een cowboy ranch vliegt, een diner bij het kampvuur eet en daarna overnacht in een Indiaanse tipi of een chalet. Een andere fantastische optie is een 3-daagse kampeertocht naar de grote nationale parken: Monument Valley, Zion National Park, Bryce Canyon en Grand Canyon National Park. Een geweldige ervaring, die u uw leven lang bijblijft.

Lake Mead

Het enorme, door mensen uitgegraven meer en waterreservoir Lake Mead staat bekend vanwege haar prachtige zandstranden en het heldere blauwe water. Het is gevormd door de bouw van de Hoover Dam en al sinds 1964 een geliefd recreatiegebied.

U kunt er zwemmen, jetskiën, varen, vissen, wandelen, picknicken, paardrijden en wilde dieren spotten. Het is ook mogelijk om een aantal dagen te overnachten in het fantastisch mooie gebied. U kunt ervoor kiezen om met een camper te verblijven, in een hut of resort. Bij de verschillende havens kunt u winkelen en heerlijke vis en groente inslaan.

Wanneer u niet al te lang heeft, maar toch graag een blik wilt werpen op Lake Mead, kiest u voor een rit per helikopter. Deze kunt u zelfs combineren met een lange vlucht over de Hoover Dam en de Grand Canyon.

Ook is kunt u met een cruise over het meer varen, intussen genietend van een uitgebreide lunch of diner. Deze cruise is ook te combineren met een Hoover Dam wandeling.

Hoover Dam

De Hoover Dam wordt gezien als één van de grootste bouwwerken uit de geschiedenis. De Hoover Dam doet dienst als barrière voor overstromingen en zorgt voor irrigatie van het omringende gebied. Met een hoogte van meer dan 221 meter en een lengte van 379 meter was de dam lange tijd de grootste constructie ooit door mensen gemaakt. Daarnaast wekt de Hoover Dam ook nog eens de meeste hydro-elektrische energie op ter wereld.

Elk jaar bezoeken meer dan een miljoen bezoekers de Hoover Dam, om het indrukwekkende bouwwerk te bezichtigen. U kunt er overheen wandelen, mountainbiken en vliegen met een helikopter of klein vliegtuig. Bij de dam is ook een museum gevestigd, waar u meer over de geschiedenis en de bouw te weten komt.

Valley of Fire State Park

Het Valley of Fire State Park is het oudste park van Nevada en het zandrijke gebied bevat de meest bizarre en schitterende formaties van zandsteen. Wanneer de zon er op schijnt lijkt het wel of deze natuurlijke sculpturen in brand staan, vandaar de naam Valley of Fire.

Het park is ongeveer een half uur rijden van Las Vegas en de entree bedraagt $10,00 per persoon. U kunt met de auto door het park rijden en hier en daar uitstappen of uw auto parkeren en erdoor heen wandelen.

U dient zich wel altijd te melden bij één van de informatiecentra, zodat men weet dat u in het park verblijft. Neem ook altijd voldoende water, zonnebrandcrème en voedsel mee, u wilt namelijk echt niet zonder komen te zitten.

Petroglyph Canyon Trail

Wanneer u in Las Vegas bent mag u een bezoek aan de Petroglyph Canyon Trail in Valley of Fire State Park eigenlijk niet overslaan. Dit 1 kilometer lange pad leidt u langs een groot aantal fantastische prehistorische Indiaanse rotstekeningen. Onderweg ziet u ook natuurlijke bassins en prachtige rotsformaties.

De entree bedraagt $6 per persoon en u kunt het hele jaar van 08.00 tot 17.00 uur de Petroglyph Canyon Trail bewandelen.

Spring Mountain Recreation Area

Het recreatiegebied Spring Mountain is een populaire plek voor een dagje uit. Deze bergeketen strekt zich uit over een lengte van 88 kilometer aan de westkant van Las Vegas Valley. De Spring Mountains strekken zich uit vanaf woestijnvlaktes tot een hoogte van meer dan 3 kilometer, waardoor er verschillende klimaatzones ontstaan. Er is weelderig groen op de bergen te vinden en er huizen veel dieren en vogels, een klein paradijsje te midden van de droogte onder aan de bergen.

In het natuurgebied kunt u wandelen over één van de vele paden, picknicken, fietsen, jagen en zelfs skiën in de winter.

Red Rock Canyon

In het Mojave woestijn ligt het adembenemende natuurgebied Red Rock Canyon. Hier ziet grote rode rots- en zandsteenformaties en 910 meter hoge natuurlijke wanden. Deze wanden staan bekend als The Keystone Thrust en zijn geliefd bij wandelaars, mountainbikers en klimmers. Op sommige plaatsen mag u ook paardrijden en kamperen. De entreeprijs voor een auto met passagiers is $7,00.

Death Valley

Het overweldigende en enorm grote natuurgebied Death Valley is zeker de moeite van een uitstapje waard. Dit is het grootste nationale park buiten Alaska. Deze grote woestijn wordt omringd door hoge besneeuwde bergen en is de droogste, meeste hete en tegelijk laagste plek in het noorden van de Verenigde Staten. Naast schitterende woestijnlandschappen vol kraters, zoutvlaktes en vreemd gevormde rotsen, zijn er ook een aantal geweldige uitkijkpunten.

Er lopen verschillende routes door Death Valley, die voor de meeste wandelaars goed te doen zijn, mits zij voldoende water meenemen. Onderweg begrijpt u al snel waaraan het gebied haar naam dankt, want alleen speciaal aangepaste dieren en planten kunnen in deze extreme omstandigheden overleven. De enige mensen die er de laatste paar eeuwen hebben gewoond zijn mijnwerkers, waarvan u nog enkele overblijfselen kunt bekijken, waaronder hutten en steenovens.

Veel bezoekers kiezen er vanwege de hoge temperaturen voor om met de auto het park te verkennen. Zorg in dat geval ook voor voldoende water en benzine, want u wilt absoluut niet tekort komen.

10 prachtige bestemmingen in Natuurgebieden en dagtochten en Las Vegas