New Brunswick

Swipe

Langs de Baie des Chaleurs

Hier zijn enkele bezienswaardigheden in het gebied langs de Baie des Chaleurs (baai van de warmtes, maar ook van de opwindingen...) in het noorden van de Canadese provincie New Brunswick.

Petit-Rocher

Monde Minier

Wat verder naar het oosten ligt Petit-Rocher. Daar is het Centre-d’Interprétation des Mines et Mineraux du Nouveau-Brunswick ‘Le Monde Minier’. In dit museum zijn exposities over de steenkoolmijnbouw in deze streek. Ook zijn er uitstallingen met mineralen, een uitkijkplatform en een simulator die je het gevoel geeft dat je naar een diepte van 850 meter onder de grond afdaalt. Het centrum is aan 397 Rue Principale en is geopend van begin juni tot eind augustus.

Bathurst

Zinkmijnen

In deze regio wordt niet alleen steenkool gedolven maar ook zink. Bathurst is een centrale plaats daarin. Naar verluidt zijn hier enkele van de grootste zinkmijnen ter wereld. Vanuit het toeristenbureau aan 90 Avenue Douglas worden er rondleidingen gehouden. Het is open van half juni tot begin september.

Daly Point

Bathurst is een plaats die diverse voorzieningen heeft voor het omliggende vakantiegebied. Voor vogelliefhebbers is er het natuurreservaat Daly Point. Dat bestaat uit zoutwatermoerassen en wouden waarvan de groei van bomen en struiken door natuurlijke omstandigheden wat is afgeremd. Er zijn enkele wandelroutes met informatiepanelen en een bezoekerscentrum. Een uitkijktoren biedt zicht over de moerassen en velden en op Bathurst zelf. De ingang is aan 2075 Promenade Carron.

Musée de Guerre

Aan 575 Avenue St. Peter is het Musée de Guerre de Bathurst gevestigd. Hier zijn exposities over de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse oorlog. Onder meer zijn er wapens, uniformen, medailles, insignes en tal van foto’s te zien. Ook is er een loopgraaf uit de Eerste Wereldoorlog nagebouwd. Open alleen in juli en augustus.

10 prachtige bestemmingen in Langs de Baie des Chaleurs en Oost-Canada