New Brunswick

Swipe

Langs de Gulf of St. Lawrence

De oostkust van de Canadese provincie New Brunswick langs de Gulf of St. Lawrence vanaf het Acadisch Schiereiland tot aan de Northumberland Strait biedt diverse interessante plekken. Er zijn veel rivieren die hier in zee stromen. Aan de mondingen en in de delta’s daarvan ontstonden nederzettingen en plaatsen waar sterke Acadische invloeden zijn. Het is er dan ook voornamelijk Franstalig. Je vindt er opvallend warm zeewater, natuurparken, historische dorpen, heuvelachtige vergezichten, grillige kusten met witte stranden en veel mogelijkheden om strand-, moeras- en andere vogels te bekijken. Het is een belangrijk vakantiegebied met talloze campings en overnachtingsaccommodaties. Op deze pagina gaat het van het Acadisch Schiereiland zuidwaarts tot net voor Miramichi.

Tracadie-Sheila

Een van de grootste steden in deze regio is Tracadie-Sheila. Deze gemeente ligt tussen de mondingen van twee rivieren: de Big Tracadie River en de Little Tracadie River. De laatste stroomt door het hart van de stad. Er zijn wat terrassen langs met een wat Frans/Acadische sfeer.

Musée Historique de Tracadie

Interessantste bezienswaardigheid hier is het Musée Historique de Tracadie met exposities over de lokale en regionale historie en ontwikkeling en met enkele displays over archeologische vondsten van inheemse afkomst. De meeste aandacht in dit museum gaat echter uit naar melaatsheid. Naar verluidt is dit het enige museum in Canada dat daaraan is gewijd. In Tracadie heeft in de negentiende en twintigste eeuw een melaatsensanatorium gestaan waar tot 1965 patiënten verpleegd werden. Tot het tentoongestelde behoren apothekers- en doktersspullen, bezittingen van melaatsen en veel oude foto’s. Het is gevestigd in het historische gebouw Académie Ste.-Famille aan 399 Rue du Couvent en is open van begin juni tot eind augustus.

Raderboot Cajun

Vanuit de haven in het centrum van de stad kunnen boottochten worden gemaakt met de raderboot Cajun. Er wordt naar de twee rivieren van Tracadie gevaren. Vertrek is alleen in de zomermaanden.

Bartibog Bridge

MacDonald Farm

Bij Bartibog Bridge even ten noorden van de grote stad Miramichi bouwde de Schot Alexander MacDonald rond 1820 een boerderij. Hij was een van vele Schotten en Ieren die naar deze regio kwamen. Zijn woonstede en andere gebouwen zijn bewaard gebleven, gerestaureerd en nu een historisch monument. Gekostumeerde gidsen spelen alsof ze de familie MacDonald zijn en houden daarmee de herinnering levend aan het boerenleven in de achttiende en negentiende eeuw. Zij verzorgen ook rondleidingen en demonstraties in allerlei activiteiten die nodig waren om zelfvoorzienend te kunnen zijn. De boerderij staat aan 600 Route 11 en is open van eind juni tot begin september.

10 prachtige bestemmingen in Langs de Gulf of St. Lawrence en Oost-Canada