New England Aquarium

Swipe

New England Aquarium

Meer dan 30.000 vissen en andere waterdieren bevinden zich in en rond het water in het New England Aquarium. Gelijk na het binnentreden, kun je al genieten van de zeehonden, die een eigen ruimte hebben in de buitenlucht.

Wanneer je verder loopt passeer je het gebied van de verschillende soorten pinguïns uit meerdere landen. Vervolgens kom je bij het hoogtepunt van het New England Aquarium, een doorzichtige tank van wel vier verdiepingen hoog met wel 700.000 liter water. Daarin zwemmen allerlei soorten vissen en waterzoogdieren. Via spiraalvormige trappen kun je om de hele tank heen lopen en overal een kijkje nemen. Je ziet er haaien, octopussen en allerlei exotische vissen. Ook is er een koraalrif nagebouwd en zwemmen er regelmatig duikers die vissen voeren.

Heel leuk zijn de zogenaamde ‘Touch Tanks’. Dat zijn ondiepe bassins waar je zeesterren, krabben en zelfs haaien kunt aanraken. Er is ook een dierenhospitaal, waar gewonde en uitgeputte dieren uit de zee worden verzorgd en op adem kunnen komen. Achter het gebouw tref je een ander bassin aan, dat een thuis biedt aan pelsrobben.

Je kunt een bezoek aan het New England Aquarium prima combineren met een film in de nabijgelegen IMAX bioscoop of met een boottocht om walvissen te spotten. Zorg er dan wel voor dat je vroeg op de dag begint, anders heb je misschien niet genoeg tijd.

Het museum is erg populair en in vooral in juli en augustus kunnen de rijen erg lang zijn. Het is dan ook verstandig om juist in die maanden zo vroeg mogelijk te komen en de weekenden te vermijden.

Locatie: 1 Central Wharf, Boston, MA 02110

Bostonia Village

Wanneer je toe bent aan een relaxte zonvakantie in het Griekse zonnetje dan is Bostonia Village zeer geschikt. In deze Sunweb Villages...

v.a. 289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in New England Aquarium en Boston