New England Holocaust Memorial

Swipe

New England Holocaust Memorial

Het verhaal achter het ontstaan van de New England Holocaust Memorial is bijzonder ontroerend. Stephan Ross, oorspronkelijk Szmulek Rozental, werd op negenjarige leeftijd met zijn ouders, vijf zussen en een broer opgesloten in een kamp. Alleen zijn broer en hijzelf overleefden de oorlog na veel ontberingen en ze kwamen uiteindelijk als wees in Amerika aan. Daar wist hij een succesvol bestaan op te bouwen.

Na 40 jaar sprak hij met een aantal mensen over zijn grote droom: hij wilde een monument oprichten als eerbetoon aan alle slachtoffers van de Holocaust en de soldaten die hadden geholpen een einde te maken aan de Tweede Wereldoorlog. Ook moest het de herinnering warm houden aan alle verschrikkingen die plaats hadden gevonden.

Uiteindelijk werd er voldoende geld bij elkaar verzameld en kon kunstenaar Stanley Saitowitz aan de slag. Hij bedacht het ontwerp van zes hoge, glazen torens die midden tussen andere bezienswaardigheden zijn geplaatst. Dit om te laten zien dat goed en kwaad nooit ver van elkaar vandaan liggen. Het patroon op het glas bestaat uit 6 miljoen willekeurig geplaatste cijfers, die staan voor elk Joods slachtoffer dat is omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Locatie: 98 Union St, Boston, MA 02129

Bostonia Village

Wanneer je toe bent aan een relaxte zonvakantie in het Griekse zonnetje dan is Bostonia Village zeer geschikt. In deze Sunweb Villages...

v.a. 289.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in New England Holocaust Memorial en Boston