Newfoundland and Labrador

Swipe

Avalon Wilderness Reserve

Een van de hoogtepunten van het Avalon Peninsula is het natuurreservaat Avalon Wilderness Reserve. Dat strekt zich uit over een oppervlakte van iets meer dan duizend vierkante kilometer en vormt het hart van de rechter poot van het schiereiland. Door het gebied zwerft een kudde kariboes van gemiddeld circa 5500 dieren, naar verluidt de zuidelijkste ter wereld. Rond eind augustus en begin september beginnen de groepen zich in het centrum van het natuurreservaat te verzamelen voor de paartijd. Het is een woest en heuvelachtig gebied met veel moerassen en meren, kale vlaktes en dichte maar niet zo grote wouden.

Toegangswegen

Aan Highway 10 langs de oostkust van het Avalon Peninsula aan de Atlantische Oceaan ligt tegenover Rowsells Hill naar het westen de onverharde weg Cape Pond Road. Die komt na een uurtje rijden uit bij het meer Cape Pond in het wildernisreservaat. Een tweede weg het natuurgebied in begint even ten noorden van het dorp Cape Broyle bij Shores Cove iets verder zuidwaarts aan Highway 10. Dat betreft de eveneens onverharde weg Horse Chops Road en deze gaat richting west naar Stage Pond in het hart van het reservaat. Een rit hierover is een avontuur op zich; het is zelfs niet altijd mogelijk de route helemaal tot het eind af te rijden. In het vroege voorjaar kan het op sommige plaatsen daarvoor te drassig zijn. Beide zijn doodlopende wegen en komen uit bij locaties waar kano’s te water gelaten kunnen worden.

Vergunning

In het natuurgebied zijn geen voorzieningen en faciliteiten voor toeristen. Wel zijn er vier niet-gemarkeerde hikingtrails die in lengte variëren van 5 tot 55 kilometer, en een kanoroute van ongeveer 45 kilometer. Op enkele plekken mag gekampeerd worden. Voor de toegang tot het park en voor het kamperen is een vergunning nodig. Informatie daarover via tel. +1-709-729-2630.

10 prachtige bestemmingen in Avalon Wilderness Reserve en Oost-Canada