Newfoundland and Labrador

Swipe

Bell Island

Vanuit Portugal Cove ten westen van St. John's op het Avalon Schiereiland in de Canadese provincie Newfoundland and Labrador gaan de veerboten MV Flanders en MV Beaumont Hamel over The Tickle naar Bell Island. Dat eiland ligt op zo'n twintig minuten varen voor de oostkust van de Conception Bay. The Tickle is een strook water tussen Portugal Cove en Bell Island, en is onderdeel van die baai. De oversteek wordt iedere dag diverse malen gemaakt en auto’s kunnen mee. Informatie bij de terminal in Portugal Cove via tel. +1-709-895-3541 en bij die op Bell Island via tel. +1-709-488-2842.

Wabana

De terminal op Bell Island is aan Beach Hill in Wabana, de grootste plaats op het eiland en de plek waar enkele bezienswaardigheden zijn.

Community Museum

Het Bell Island Community Museum in Wabana geeft inzicht in de historie van het eiland en het belang van de mijnbouw, vooral ijzererts. Bell Island wordt wel Isle of Iron genoemd, het ijzeren eiland. De eerste mijn ging in 1895 open. Nu zijn ze echter allemaal weer gesloten, de laatste in 1966.

Submarine Mine Tour

De mijnschachten op Bell Island lopen tot vijf kilometer onder de Conception Bay. Eén ervan is met een excursie te bezoeken. Dat betreft No. 2 Submarine Mine Tour die tot 150 meter diep gaat en je onder de zeebodem brengt. De toegang is in het Interpretation Centre van de Bell Island Heritage Society bij The Green. Daar zijn ook exposities te bekijken over de winning van ijzererts en de historie van de mijnen op Bell Island. Open van begin juni tot eind september.

Lance Cove

Aan de zuidwestkant van dit eiland van rode rotsen beschoten Duitse onderzeeërs in september en november 1942 enkele aanlegsteigers. Daar lagen schepen die geladen werden met ijzererts. In totaal vier boten werden geraakt en zonken. Bij eb steken restanten daarvan boven het water uit bij Lance Cove Beach. Een wandelroute loopt langs die plek en er worden ook duikexcursies naar toe gemaakt. Op de wal staat een monument ter herinnering aan de 69 omgekomen slachtoffers.

Natural Walking Trail

Het verdedigingsleger van wat in de Tweede Wereldoorlog nog de Britse kolonie Newfoundland was, had op dit eiland een geschutstelling met kanonnen. Overblijfselen daarvan zijn te vinden aan de Natural Walking Trail. Die begint bij de aanlegsteiger van de veerboten. Aan deze wandelroute is ook een grot op de plaats waar een oude kerk heeft gestaan.

10 prachtige bestemmingen in Bell Island en Oost-Canada