Niš

Swipe

Uitgaan

Evenementen

Nišville is een international jazzfestival, jaarlijks in augustus gehouden in het fort. Het bestaat al twintig jaar, maar is de laatste jaren door optredens van enkele internationaal bekende artiesten steeds groter geworden. Kijk voor meer informatie op: www.nisville.com). Nisomnia is een popfestival in september en wordt beschouwd als het kleine broertje van Exit in Novi Sad. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen in de herfst naar Niš komen, als het Nimus festival (www.nimusfest.com) plaatsvindt.

Bars en clubs

Veel cafés in Niš bevinden zich in het fort, hoewel de meeste daarvan alleen in de zomer geopend zijn. Saloon (rechts van de ingang) is het hele jaar open en heeft vaak optredens van coverbands. In de zomer wordt in Clinica techno en house gedraaid. Voor jazzmuziek kunt u terecht bij letno pozornica (links van de ingang). Een heerlijk rustig terras heeft Dom planinara.

Populaire uitgaansgelegenheden in het centrum zijn de ondergrondse club Feedback (tegenover de synagoge, niet geopend in de zomer), waar regelmatig livebands en DJ’s geprogrammeerd staan, Cubo Club aan de Balkanska en From dusk till dawn aan de Cara Dušana. Wie zin heeft in stampende turbofolk en andere commerciële muziek kan terecht op de boot Reka (bij de brug) en Studio (op de hoek van Prijezdina en Cara Dušana).

Skandarlija (Cara Dušana 46) is een rustige bar met een authentiek interieur. Even verderop in dezelfde straat zit het café Beer house, met een prachtige Biergarten, waar regelmatig traditionele bands optreden. In Studentski kulturni centar Niš zijn regelmatig concerten, salsa-avonden, filmvertoningen en theateruitvoeringen.

10 prachtige bestemmingen in Uitgaan en Servië