Noord Ardèche

Swipe

Noord Ardèche

Het noordelijk deel van de Ardèche noemt men de Haut-Vivarais ofwel Noord Ardèche. Hier vindt u onder meer de stad Privas, de hoofdstad van de Ardèche. Rond deze stad groeien veel tamme kastanjebomen. Ten noorden van Privas ligt de vallei van de Eyrieux, vol boomgaarden en boerderijen. De talrijke kastanjebomen in de omgeving leveren 'tamme kastanjes'. Deze tamme kastanjes verwerkt men tot marrons glacés ofwel gekonfijte kastanjes. 

Veel van deze kastanjebomen flankeren de 19 km lange weg tussen Privas en Les Ollières-sur-Eyrieux (D2). Ten noorden van Les Ollières ligt Vernoux-en-Vivarais. Op de hoogvlakte van Coiron grazen kuddes schapen. In het noorden van het departement wisselen vlaktes en dalen elkaar af. De gemiddelde hoogte ligt tussen 300 en 900 m. De boerenbevolking op de vlaktes leeft van landbouw en veeteelt; in de beschutte dalen teelt men groenten en fruit. Het dorp  Lamastre ligt bij de plek waar drie rivieren samenstromen met de rivier de Doux. Op de westelijke oever van de Rhône ligt de stad Tournon-sur-Rhône, kortweg Tournon genoemd. De stad op de oostelijke oever noemt men Tain-l'Hermitage; zij staat bekend om de plaatselijk gemaakte wijn: l'Hermitage. 

De stad Annonay, gelegen bij de samenvloeiing van de Cance en Deüme, is een belangrijk regionaal centrum tussen het Rhônedal en de Auvergne. In Serrières is een interessant museum over de Rhôneschippers gevestigd. Verder kunt u een bezoek brengen aan de dorpen Champagne, Andance, Saint-Vallier, Saint-Romain-de-Lerps en Cornas. Op de oostoever van de Rhône ligt de stad Valence, een belangrijk regionaal centrum voor de departementen Ardèche en Dröme. Ten noorden van Valence, boven het Rhônedal, ligt Saint-Péray, een dorp dat al eeuwenlang bekend is om zijn heerlijke witte wijnen. De belangrijkste bezienswaardigheid van Saint-Péray is het 12e-eeuwse kasteel van Crussol dat al eeuwenlang uitkijkt over het Rhônedal.

Frankrijk > Gard > Saint-Julien-de-Peyrolas-Standplaats

Camping Le Peyrolais

De parkachtig aangelegde camping ligt aan de rivier de Ardèche. De voorzieningen liggen centraal bij de ingang. De huurlocaties bevinden zich aan...

v.a. 255.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Salavas-Accommodatie

Camping Le Péquelet

Langgerekte camping met een eigen gras- en rotsstrandje aan de Ardèche, op 4 km van Vallon-Pont-d'Arc. Bij de rivier is een eigen...

v.a. 143.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Saint-Martin-d'Ardèche-Standplaats

Huttopia Le Moulin

De camping met ruime plaatsen in de zon of schaduw, ligt aan de rivier de Ardèche en heeft een eigen strand. Het...

v.a. 277.60 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Noord Ardèche en Ardèche