Noord Ardèche

Swipe

Annonay

De stad Annonay (20.250 inwoners), gelegen bij de samenvloeiing van de Cance en Deüme, is een belangrijk regionaal centrum tussen het Rhônedal en de Auvergne.

Place de la Liberté

De regionale functie komt iedere zaterdag tot uiting als er markt is op de Place de la Liberté. Soms is er op woensdag een kleinere markt. De marktwaren worden verkocht onder het toeziend oog van een standbeeld van Mare Seguin, de uitvinder van onder andere een bepaald soort hangbrug en een verbeterde versie van de stoommachine. Vanaf dit plein voert de Rue Franki Kramer in westelijke richting. Langs deze straat staan veel 16e- en 17e-eeuwse huizen. 

Place de la Libération

De Rue Franki Kramer komt uit op de Place de la Libération. Hier vindt u het standbeeld van de gebroeders Montgolfïer, de uitvinders van de hete luchtballon. Op 4 juni 1783 lieten zij de eerste luchtballon op. Zij stammen uit een bekend geslacht van papiermakers, vroeger de belangrijkste industrie in de stad. 

Musée César Filhol

Ten noorden van de Place de la Libération kunt u een bezoek brengen aan het Museum César Filhol, gehuisvest in een 17e-eeuws huis. In het museum kunt u zich verdiepen in de uitvinders van Annonay en de plaatselijke geschiedenis. 

César Filhol Museum: Juli-aug. dagelijks 14-18 u.; sept-juni wo., za., zo. en feestdagen 14-18 u.


Musée des Papeteries Canson et Montgolfier

In het Museum van de papierfabrieken Canson en Montgolfier wordt de geschiedenis van deze in de omgeving van Annonay zo belangrijke nijverheid uitgebreid toegelicht. Het museum ligt 2 km buiten het centrum en is ondergebracht in het huis waar in de 18e eeuw de gebroeders Montgolfier woonden. 

Papierfabriekmuseum geopend: 15 juli-aug. dagelijks 14.15-18u.;sept- 15 juli wo. zo. en feestdagen 14.30-18 u. 

Parc de Peaugres

Vier kilometer ten oosten van Annonay ligt het safaripark van Peaugres. Hier leven meer dan 800 dieren in beperkte vrijheid in een gebied van 80 ha. Een deel van het safaripark kunt u te voet verkennen, de rest (waar onder andere leeuwen en kraagberen leven) per auto. Houd de autoramen zorgvuldig gesloten. Vergeet nooit dat een hongerige leeuw meer dan 10 m uit stand kan springen! 

Safaripark de Peaugres geopend: Zomertijd: 9.30-18/19 u.; wintertijd: 11-17 u.

Frankrijk > Ardèche > Saint-Didier-sous-Aubenas-Standplaats

Camping Le Verger De Jastres

De vlakke en schaduwrijke camping ligt aan de voet van de rivier de Ardèche, tegenover de Rocher de Jastres en dicht bij...

v.a. 337.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Balazuc-Accommodatie

Camping Beaume Giraud

De met loofbomen begroeide camping ligt in een zeer rustig landelijk gebied in de Cevennen. De staanplaatsen zijn begroeid met gras en...

v.a. 90.50 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Chauzon-Standplaats

Camping La Digue

De camping bestaat uit 2 delen, waarvan het kleinste deel, la Bastide, aan de rivier de Ardèche ligt met een eigen toegang...

v.a. 233.50 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Annonay en Ardèche