Noord Ardèche

Swipe

Lamastre

Lamastre (2800 inwoners) ligt bij de plek waar drie rivieren samenstromen met de rivier de Doux. Deze rivier stroomt door een van de fraaiste valleien in het noordelijk deel van het departement de Ardèche. Op de hoogvlakte van de Vivarais rondom groeien dennenbossen en kastanjebomen. In de stadswijk Macheville staat een veel verbouwde Romaanse kerk. In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan de kasteelruïnes van Pecheylard en Retourtour.

Le Mastrou

Lamastre is het eindpunt van de stoomtrein die de smalspoorverbinding onderhoudt tussen Tournon en Lamastre. De trein, Le Mastrou genoemd, rijdt door de vallei van de Doux. Er zijn twee treinen: de stoomtrein en de dieseltrein. In de dieseltrein is meestal plaats; voor de stoomtrein moet u afwachten of er voldoende plaats is, omdat veel passagiers in Tournon een retourtje gekocht hebben. Meer informatie over deze treinverbinding staat in de volgende paragraaf.

Treinverbinding Lamastre-Tournon: Vertrek: ma.-vr. 8 (dieseltrein; reistijd: 1 u.) en 15.30 u. (stoomtrein; reistijd 2 u.); za. en zo. 8,12.10 en 17.u de dieseltrein en om 16 u. de stoomtrein. Apr.-okt. za. en zo.; mei, juni en sep. di.-zo.; juli-aug. dagelijks. Voor dienstregeling vanuit Tournon, zie aldaar.

Frankrijk > Ardèche > Vallon-Pont-d'Arc-Standplaats

Camping Le Vieux Vallon

Deze kleine camping ligt in het hart van de Ardèche, vlak bij de Pont d'Arc. Er is geen animatie en wie van...

v.a. 219.75 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Mayres-Standplaats

Camping Les Rives De L'ardèche

De afgebakende staanplaatsen op deze terrassencamping zijn gescheiden van de vaste plaatsen. Een aantal plaatsen bevindt zich langs de rivier de Ardèche....

v.a. 134.26 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Lamastre en Ardèche