Noord Ardèche

Swipe

Ardèche

Lamastre (2800 inwoners) ligt bij de plek waar drie rivieren samenstromen met de rivier de Doux. Deze rivier stroomt door een van de fraaiste valleien in het noordelijk deel van het departement de Ardèche. Op de hoogvlakte van de Vivarais rondom groeien dennenbossen en kastanjebomen. In de stadswijk Macheville staat een veel verbouwde Romaanse kerk. In de omgeving kunt u een bezoek brengen aan de kasteelruïnes van Pecheylard en Retourtour.

Le Mastrou

Lamastre is het eindpunt van de stoomtrein die de smalspoorverbinding onderhoudt tussen Tournon en Lamastre. De trein, Le Mastrou genoemd, rijdt door de vallei van de Doux. Er zijn twee treinen: de stoomtrein en de dieseltrein. In de dieseltrein is meestal plaats; voor de stoomtrein moet u afwachten of er voldoende plaats is, omdat veel passagiers in Tournon een retourtje gekocht hebben. Meer informatie over deze treinverbinding staat in de volgende paragraaf.

Treinverbinding Lamastre-Tournon: Vertrek: ma.-vr. 8 (dieseltrein; reistijd: 1 u.) en 15.30 u. (stoomtrein; reistijd 2 u.); za. en zo. 8,12.10 en 17.u de dieseltrein en om 16 u. de stoomtrein. Apr.-okt. za. en zo.; mei, juni en sep. di.-zo.; juli-aug. dagelijks. Voor dienstregeling vanuit Tournon, zie aldaar.

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > Ardèche > Pradons-Standplaats

Camping Les Coudoulets

Deze gezinscamping doet er alles aan om u vakantieplezier te bezorgen. Er is bijzonder kinder- en babysanitair, een eigen toegang tot het...

v.a. 136.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche