Noord Ardèche

Swipe

Ardèche

De 19 km lange weg tussen Privas en Les Ollières-sur-Eyrieux (D2) voert door een gebied waar talloze kastanjebomen staan. Het dorp Les Ollières (800 inwoners) ligt aan de Eyrieux. Kastanjebomen vindt u ook rond Saint-Pierreville (550 inwoners), 12 km ten westen van Les Ollières. In Saint-Pierreville staan twee bezienswaardige musea: La Maison du CMtaignier en het Musée de la Laine.

La Maison du Châtaignier

Het Kastanjeboompaviljoen verhaalt over de relatie tussen de mens en de kastanjeboom. Veel boeren in de omgeving van Saint-Pierreville leven van de opbrengst van tamme kastanjes.

Musée de la Laine

In dit Wolmuseum belicht men de geschiedenis van de wol en de rol van het schaap in het leven van de mens. Het wel en wee van verscheidene soorten schapen wordt toegelicht en ook staan er diverse types spinnewielen opgesteld.

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > Ardèche > Darbres-Standplaats

Camping Les Lavandes

Deze terrasvormige camping ligt binnen de bebouwde kom van Darbres, het terrein is geaccidenteerd. Op het terrein groeien vijftig soorten loof- en...

v.a. 163.50 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Ribes-Accommodatie

Camping Les Châtaigniers

De kleine camping ligt tegen een helling aan en is heuvelachtig. Er zijn verschillende terrassen, die met smalle stenen trappen met elkaar...

v.a. 126.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche