Noord Ardèche

Swipe

Les Ollières-sur-Eyrieux

De 19 km lange weg tussen Privas en Les Ollières-sur-Eyrieux (D2) voert door een gebied waar talloze kastanjebomen staan. Het dorp Les Ollières (800 inwoners) ligt aan de Eyrieux. Kastanjebomen vindt u ook rond Saint-Pierreville (550 inwoners), 12 km ten westen van Les Ollières. In Saint-Pierreville staan twee bezienswaardige musea: La Maison du CMtaignier en het Musée de la Laine.

La Maison du Châtaignier

Het Kastanjeboompaviljoen verhaalt over de relatie tussen de mens en de kastanjeboom. Veel boeren in de omgeving van Saint-Pierreville leven van de opbrengst van tamme kastanjes.

Musée de la Laine

In dit Wolmuseum belicht men de geschiedenis van de wol en de rol van het schaap in het leven van de mens. Het wel en wee van verscheidene soorten schapen wordt toegelicht en ook staan er diverse types spinnewielen opgesteld.

Frankrijk > Gard > Saint-Victor-de-Malcap-Accommodatie

Camping Domaine De Labeiller

Terrasvormige, schaduwrijke camping met zwembadcomplex en visvijver. De staanplaatsen zijn gescheiden door laurierhagen. Boomsoorten als moerbeien, eiken, treurwilgen en olijfbomen zorgen op...

v.a. 105.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Mayres-Standplaats

Camping Les Rives De L'ardèche

De afgebakende staanplaatsen op deze terrassencamping zijn gescheiden van de vaste plaatsen. Een aantal plaatsen bevindt zich langs de rivier de Ardèche....

v.a. 246.25 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Désaignes-Standplaats

Camping Le Soleil Rouge

De camping ligt in nationaal park Monts d'Ardèche aan de voet van de rivier en van de aangelegde plas in de Vallée...

v.a. 350.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Les Ollières-sur-Eyrieux en Ardèche