Noord Ardèche

Swipe

Les Ollières-sur-Eyrieux

De 19 km lange weg tussen Privas en Les Ollières-sur-Eyrieux (D2) voert door een gebied waar talloze kastanjebomen staan. Het dorp Les Ollières (800 inwoners) ligt aan de Eyrieux. Kastanjebomen vindt u ook rond Saint-Pierreville (550 inwoners), 12 km ten westen van Les Ollières. In Saint-Pierreville staan twee bezienswaardige musea: La Maison du CMtaignier en het Musée de la Laine.

La Maison du Châtaignier

Het Kastanjeboompaviljoen verhaalt over de relatie tussen de mens en de kastanjeboom. Veel boeren in de omgeving van Saint-Pierreville leven van de opbrengst van tamme kastanjes.

Musée de la Laine

In dit Wolmuseum belicht men de geschiedenis van de wol en de rol van het schaap in het leven van de mens. Het wel en wee van verscheidene soorten schapen wordt toegelicht en ook staan er diverse types spinnewielen opgesteld.

Frankrijk > Ardèche > Chauzon-Standplaats

Camping La Digue

De camping bestaat uit 2 delen, waarvan het kleinste deel, la Bastide, aan de rivier de Ardèche ligt met een eigen toegang...

v.a. 233.50 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Lablachère-Accommodatie

Camping Hello Soleil

De camping ligt in het zuidelijk deel van de Ardèche. De staanplaatsen liggen in een dennenbos, er zijn zowel zonnige als schaduwrijke...

v.a. 110.20 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Les Ollières-sur-Eyrieux en Ardèche