Noord Ardèche

Swipe

Les Ollières-sur-Eyrieux

De 19 km lange weg tussen Privas en Les Ollières-sur-Eyrieux (D2) voert door een gebied waar talloze kastanjebomen staan. Het dorp Les Ollières (800 inwoners) ligt aan de Eyrieux. Kastanjebomen vindt u ook rond Saint-Pierreville (550 inwoners), 12 km ten westen van Les Ollières. In Saint-Pierreville staan twee bezienswaardige musea: La Maison du CMtaignier en het Musée de la Laine.

La Maison du Châtaignier

Het Kastanjeboompaviljoen verhaalt over de relatie tussen de mens en de kastanjeboom. Veel boeren in de omgeving van Saint-Pierreville leven van de opbrengst van tamme kastanjes.

Musée de la Laine

In dit Wolmuseum belicht men de geschiedenis van de wol en de rol van het schaap in het leven van de mens. Het wel en wee van verscheidene soorten schapen wordt toegelicht en ook staan er diverse types spinnewielen opgesteld.

Frankrijk > Ardèche > Vallon-Pont-d'Arc-Accommodatie

Camping Le Vieux Vallon

Deze kleine camping ligt in het hart van de Ardèche, vlak bij de Pont d'Arc. Er is geen animatie en wie van...

v.a. 117.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Sampzon-Standplaats

Flower Camping Le Riviera

Direct aan de rivier Ardèche gelegen camping. Het terrein is met struiken in laantjes verdeeld. De staanplaatsen zijn afgebakend met heesters en...

v.a. 108.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Salavas-Standplaats

Camping Le Clapas

De familiecamping ligt direct aan de rivier de Ardèche. Op het licht hellende terrein staan veel bomen en struiken die zorgen voor...

v.a. 207.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Les Ollières-sur-Eyrieux en Ardèche