Noord Ardèche

Swipe

Saint-Péray

Ten noorden van Valence, boven het Rhônedal, ligt Saint-Péray (6200 inwoners), een dorp dat al eeuwenlang bekend is om zijn witte wijnen. Een voormalige wijnkelder in het dorp huisvest het Museum van de oude Ardèche, waar u kennis kunt maken met de geschiedenis van de plaatselijke wijnmakers. Er wordt ook wijn verkocht.

Historisch Ardèche-Museum geopend: Ma.-za. 9-12 u. en 14-17 u.


Château de Crussol

De belangrijkste bezienswaardigheid van Saint-Péray is het 12e-eeuwse kasteel van Crussol, gelegen op een rotspunt van witte kalksteen en uitkijkend over het Rhônedal. Ooit vereerden de Romeinen op deze plek hun god Mars, later bouwde de familie Crussol hier een machtig fort. Het kasteel werd in de 14e eeuw verbouwd en versterkt met muren en verdedigingstorens. In de 17e eeuw werden delen van het kasteel afgebroken. De verdedigingswerken met binnen de muren de ruïnes van de wooncomplexen waar de boeren uit de omgeving zich tijdens gevaar verschansten en resten van het kasteel zijn te bezichtigen. Het uitzicht vanaf het kasteel reikt over het 200 m lager gelegen Rhônedal. De iets hoger gelegen rotspunt ten zuiden van het kasteel biedt uitzicht over de kasteelruïne en de achterliggende vallei.

De kasteelruïne is bereikbaar via een lang pad (GR42B) dat begint bij het Mariabeeld dat u voorbij het Chateau de Beauregard kunt vinden. De wandeling naar het kasteel duurt ongeveer 30 minuten.

Frankrijk > Ardèche > Pradons-Standplaats

Camping Les Coudoulets

Deze gezinscamping doet er alles aan om u vakantieplezier te bezorgen. Er is bijzonder kinder- en babysanitair, een eigen toegang tot het...

v.a. 365.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Joannas-Standplaats

Camping Le Roubreau

Deze camping ligt rond een oud gebouw, direct aan de rivier, middenin het natuurpark Monts d'Ardèche. Er zijn zowel schaduwrijke staanplaatsen als...

v.a. 212.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Saint-Péray en Ardèche