Noord Ardèche

Swipe

Valence

Op de oostoever van de Rhône ligt de stad Valence (67.000 inwoners), een belangrijk regionaal centrum voor de departementen Ardèche en Dröme. De stad strekt zich uit over enkele boven elkaar liggende rivierterrassen, de fossiele overblijfselen van de vroegere, hoger gelegen stroomgebieden van de Rhône. Op het bovenste rivierterras lag in de 2de eeuw n.Chr. de Romeinse nederzetting Colonia Valentia, de voorloper van het huidige Valence. Tegenwoordig is Valence een stad met een grote groente- en fruitmarkt en elektronische en chemische industrie. Alle bezienswaardigheden liggen in de omgeving van de kathedraal. 

Champ de Mars

Het Champ de Mars ligt ten zuiden van de kathedraal, direct boven het Jouvetpark. Vanaf het hier aanwezige uitzichtpunt heeft u een goed zicht op het Rhônedal en het kasteel op de westelijke oever. 

Musée des Beaux Arts

Ten noorden van het Champ de Mars, aan de overzijde van de brede Avenue Gambetta, huisvest het voormalige bisschoppelijke paleis het Museum van schone kunsten. Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen en tekeningen van de landschapschilder Hubert Robert (1733-1808). In zijn werk speelt het klassieke Rome een voorname rol. De verzameling schilderijen van het museum omvat verder werken uit de 16de eeuw tot heden. In de afdeling Gallo-Romeinse kunst zijn twee bijzondere mozaïeken: Orphée en De werken van Hercules. 

Museum van schone kunsten geopend: Za., zo. en wo. 9-12 u. en 14-18 u.; ma., di„ do. en vr. 14-18 u.


Cathédrale Saint-Apollinaire

Naast het bisschoppelijk paleis staat de kathedraal Saint-Apollinaire, een oorspronkelijk Romaans gebouw dat in de 17e eeuw geheel werd gerenoveerd. De neo-romaanse kerktoren werd in de 19e eeuw aan het gebouw toegevoegd. Voor het fundament van de toren gebruikte men wit marmer uit de groeve van Crussol, terwijl men voor het bovenste deel gele zandsteen liet aanvoeren. Op de bovendrempels van het noordelijke en het zuidelijke portaal staat 12e-eeuws beeldhouwwerk. In de kerk valt de invloed van de Romaanse bouwstijl uit de Auvergne op. Achter het koor is de graftombe van paus Pius VI te vinden. De paus overleed in Valence in 1799.  

Rue Pérollerie

Ten noorden van de kathedraal strekt zich de Rue Pérollerie uit, een van de oudste straten in Valence met op nr.7 het Maison Dupré-Latour. Het huis bezit een binnenhof en een wenteltrap in renaissancestijl.  

Grande Rue

Vanaf de oostzijde van de kathedraal loopt de Grande Rue in noordelijke richting, een van de oudere straten van de stad. Op nr. 57 kunt u het Maison des Têtes vinden, vernoemd naar de vier hoofden in de voorgevel die de vier windstreken symboliseren. Het huis is in 1532 in renaissancestijl gebouwd. De straat komt uit bij de 17e-eeuwse Sint-Janskerk.

Frankrijk > Ardèche > Ucel-Standplaats

Camping Les Pins D'ucel

De kampeerder die houdt van rust en een mooi uitzicht is welkom op deze terrasvormige camping. Wees niet bezorgd de eigenaar helpt...

v.a. 237.00 p.p.

Frankrijk > Ardèche > Pradons-Standplaats

Camping Les Coudoulets

Deze gezinscamping doet er alles aan om u vakantieplezier te bezorgen. Er is bijzonder kinder- en babysanitair, een eigen toegang tot het...

v.a. 365.00 p.p.

campsite

Camping Le Clapas

Familiecamping met een gemoedelijke sfeer direct aan de Ardeche. Tentkampeerders kunnen aan de rivier staan! Veel bloemen, heesters en schaduw op het...

v.a. 105.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Valence en Ardèche