Noord Ardèche

Swipe

Ardèche

Dertig kilometer ten westen van Valence en 21 km ten noorden van Les Ollières ligt Vernoux-en-Vivarais (2000 inwoners). Het dorp ligt in een laagte op de hoogvlakte van Vivarais (600 m). Het plateau zelf ligt op een hoogte van 750 tot 950 m en is bedekt met dennenbossen en kastanjebomen. In de omgeving kunt u autotochten maken over de zogenoemde Eyrieux-Corniche-weg (D21 tot Saint-Laurent-du-Pape en terug via de D266, de D232 en de D14; totaal 55 km) met uitzicht over de hoogvlakte en het Rhônedal.

Château de la Tourette

Drie kilometer ten zuiden van Vernoux- en-Vivarais liggen de resten van het kasteel van Tourette. Het kasteel werd in 1582 gebouwd door de monniken van het benedictijnenklooster in Cruas en later versterkt door de familie De la Tourette. Zij verdedigden de toegang tot de Languedoc. De kasteelruïne ligt in een prachtige omgeving en kijkt uit over het stroomgebied van de Dunière en de Eve. 

Foto Onze Ardèche Expert
Onze Ardèche Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Ronnie Rokebrand schreef verschillende reisboeken over bestemmingen in Frankrijk, waaronder een boek over de Ardèche. In dit aantrekkelijke gebied heeft de rivier de Ardèche een van de mooiste kloven van Frankrijk uitgesleten. 

Frankrijk > Ardèche > Pont-de-Labeaume-Accommodatie

Camping La Charderie

Het licht aflopende, open kampeerterrein ligt aan de Ardèche en heeft een eigen zandstrand. Op het terrein is begroeiing van loofbomen en...

v.a. 101.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Ardèche