Noord-China

Swipe

Noord-China

Noord-China wordt ook wel aangeduid als Huabei. In dit noordelijke gebied strekken zich de provincies Shanxi en Hebei en de autonome regio Binnen Mongolië uit. De unieke stadsprovincie Beijing of Peking wordt in dit deel van de VakantieArena betreffende China apart beschreven.

Ook de stad Tianjin is, net als Beijing, een aparte stadsprovincie. De stad Tianjin is meer dan 600 jaar oud, bezit een grote haven en ligt aan de kust van de Bohai-zee. De stad bewaart een rijke geschiedenis. Tianjin is beroemd om haar vele bezienswaardige koloniale gebouwen in de vroegere concessiegebieden. Hier ademt nog steeds de sfeer van lang vervlogen Europese tijden.

In de stad Chengde bevindt zich het grootste keizerlijke zomerverblijf in China. Dit park staat bekend als de Keizerlijke Zomervilla  en is sinds 1703 de voornaamste attractie van Chengde. De Keizerlijke Zomervilla ligt in een aantrekkelijk bergdal en wordt omgeven door een oude muur die de keizer tegen onwelkome gasten moest beschermen. Verder wordt het oog bekoord met een park, een heerlijk meer, dennenbossen, jachtterreinen en paviljoens.

De noordelijke kustplaats Beidaihe is beroemd om zijn zeer druk bezochte stranden, in het naburige Shanhaiguan zult u herinneringen aan het verleden van dit oude militaire bolwerk vinden. Het is een oude vestingstad uit de Ming-dynastie die onder meer tot taak had om de toegang naar Peking (Beijing) met hand en tand te beschermen.

Hohhot is de hoofdstad van de autonome regio Binnen-Mongolië. De regio Binnen-Mongolië is bekend om zijn uitgestrekte steppes, de vele kudden paarden en schapen die vrij rondzwerven terwijl rondtrekkende herders hun kudde hoeden. Een aantal Mongolen woont nog in een yurt.

Liefhebbers van boeddhistisch bouwkunst zullen hun ogen uitkijken in Wutai Shan, eens een afgelegen buitenpost waar na een reis van maanden alleen de vroomste pelgrims kwamen. De religieuze gebouwen, de zogenoemde `Vijf pieken van rust’, liggen in een fantastisch landschap en zijn zeer het bezoeken waard.

En wat te vertellen over de eeuwenoude stad Pingyao die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Nergens vind je een fraaier voorbeeld van een verdedigingswerk uit de oude Ming- en de Qingdynastie. De grijze stadsmuren baden in de ochtendzon in warme tinten. Wachttorens, gietijzeren kanonnen, houten poorten en metersdikke muren geven het fort een  gevoel van onaantastbaarheid. Overdag kunt u in de nauwe steegjes kennis maken met de bijna 500.000 inwoners van deze bijzondere stad. De moderne tijd en de tijd van de Ming-dynastie leven hier hand in hand.

En mocht u willen afkoelen van al deze bezienswaardigheden in Noord-China, dan kunt u een bezoek brengen aan de Yungang-grotten. Fantastisch boeddhistische beelden tot wel 5 meter hoog zijn hier in de rotswanden uitgehouwen. Geen wonder dat de Yungang-grotten ook zijn toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

10 prachtige bestemmingen in Noord-China en China