Noord-Honshu

Swipe

Noord-Honshu

De regio Noord-Honshu valt grofweg samen met de regio Tohoku. De oostkust van dit gebied werd zwaar getroffen tijdens de catastrofale aardbeving en daarop volgende tsunami op 11 maart 2011, een datum die in ieder geheugen van alle Japanners is gegrift. Tot op de dag van vandaag is niet al het gebied toegankelijk, met name het gebied rondom de getroffen en beschadigde kerncentrale in de omgeving van Fukushima. De stad Fukushima zelf is wel weer goed bereikbaar.

De eerste historische Tohoku nederzetting werden gebouwd tussen de zevende en negende eeuw, lang nadat de Japanse beschaving en cultuur al stevig in het zadel zat Centraal-en Zuidwest-Japan. Het gebied werd beroemd door de haiku's van de haiku dichter Matsuo Basho.

In dit deel van de VakantieArena betreffende Noord-Honshu vindt u onder meer beschrijvingen van de bezienswaardigheden in Matshushima, het kuuroord Naruko Onsen, het meer Tazawa-ko, de drie heilige bergen van Dewa en het eiland Sado. De rest van de steden en gebieden kunt u vinden via het linkermenu.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Noord-Honshu en Japan