Noord-Honshu

Swipe

Aomori

De stad Aomori is het economische en bestuurlijke centrum van de gelijknamige prefectuur. De regio rondom de stad is een 'technopoliszone' (zie Hamamatsu).

In de stad zijn weinig bezienswaardigheden. Mocht u toch voor langere tijd in Aomori verblijven, dan kunt u een bezoek brengen aan het Munakata Shiko Memorial Museum of Art. In dit museum hangen muurschilderingen en andere werken van de bakende moderne kunstenaar Munakata Shiko. Vanuit Aomori vertrekken veerboten naar de stad Hakodate op het eiland Hokkaido. De pier waarvan de veerboten ver-trekken, ligt vlak bij het treinstation Aomori. Deze veerboten hebben hun eindbestemming vlak bij het centrum van Hakodate. Dit is de reden dat deze veerbootverbinding de voorkeur verdient boven de veerbootverbindingen die vanuit Hachinohe, Noheji en Oma vertrekken. Als alternatief voor de veerboot kunt u tevens per trein, via de tunnel, naar het eiland Hokkaido reizen.

Van 3 t/m 7 augustus wordt jaarlijks in Aomori het Nebutafestival gehouden. De regio rondom de stad is bekend om de goede kwaliteit appels die de vele boomgaarden opleveren.

Trein, bus en veerboot Aomori:

-, Aomori: Neem in Morioka de Tohoku Honsenspoorlijn (limited express) en stap na 2 uur en 35 minuten uit op het treinstation van Aomori.

-, Munakata Shiko Memorial Museum of Art: Neem bij het treinstation Aomori de bus en stap na een kwartier uit bij het museum.

-, Veerboten naar Hakodate (Hokkaido): Het vertrekpunt van de veerboten ligt op een loopafstand van enkele minuten van het treinstation Aomori.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Aomori en Japan