Noord-Honshu

Swipe

De drie bergen van Dewa

De drie heilige bergen van Dewa (Dewa-Sanzan) liggen in het noordelijke deel van het Nationale Park Bandai Asahi. Het dichtst bij de stad Tsuruoka ligt de berg Haguro (420 m hoog), terwijl de bergen Gassan (1.980 m) en Yudono (1.500 m) wat verder van deze stad verwijderd liggen. Op alle drie de bergen heeft u een redelijke kans dat u oog in oog komt te staan met een Yamabushipelgrim. De Yamabushipelgrims behoren tot de boeddhistische Shugendosekte; zij beklimmen de bergen met als doel boetedoening. De pelgrims zijn herkenbaar aan hun witte gewaden en aan een donkerblauw met wit geblokte overjas die zij vaak dragen. De berg Haguro is het meest in trek bij de Yamabushipelgrims. Het pad naar de top heeft zijn beginpunt in het dorp Haguro, wordt aan beide zijden geflankeerd door 300 jaar oude, zeer statige ceders en telt niet minder dan 2.446 stenen treden! Op de top van de berg staat de tempel Haguro-san jinja. U kunt deze tempel eveneens per bus bereiken vanuit het dorp Haguro.

De heilige bergen Gassan en Yudono zijn in wezen twee toppen van één en dezelfde berg. Op de top van de berg Gassan staat de tempel Gassan-jinja. U kunt deze berg beklimmen vanaf het zogenaamde achtste station. De berg Yudono wordt bekroond door een heilige waterbron, die ontspringt uit de rotsen. Uit de roestige kleur van de bodem kunt u opmaken dat het warme water veel mineralen (waarschijnlijk ijzer) bevat. De flanken van de berg Gassan zijn bij uitstek geschikt voor de skisport. 's Zomers ligt hier geen sneeuw, maar houdt u er bij de keuze van uw kleding rekening mee dat het op deze hoogte ook in juli behoorlijk koud kan zijn.

Trein en bus drie heilige bergen van Dewa:

-, Haguro: Neem bij het treinstation Tsuruoka de bus en stap na 35 minuten uit in Haguro.

-, De berg Gassan (achtste station): Neem bij het treinstation Tsuruoka de bus via weg nummer 112 en stap na anderhalf uur uit op het achtste station.

Of neem op het busstation van Haguro de bus en stap na 55 minuten uit op het achtste station. Dit station is alleen per bus bereikbaar van juli tot begin september.

-, De berg Yudono: Neem bij het treinstation Tsuruoka de bus (via de tolweg) en stap na 1 uur en 20 minuten vlak onder de top van de berg uit. Vanaf hier loopt u in een half uur naar de top.

10 prachtige bestemmingen in De drie bergen van Dewa en Japan