Noord-Honshu

Swipe

Het Nationale Park Towada-Hachimantai

Het Nationale Park Towada-Hachimantai bestaat uit twee gedeelten, te weten het gebied rondom het kratermeer Towada-ko en het gebied dat bekend staat als het Hachimantaiplateau. Het Towada-ko is een van de fraaiste kratermeren van Japan. Het Hachimantaiplateau is een onderdeel van een vulkanische heuvelkam. De natuurlijke omgeving van beide gebieden is bij uitstek geschikt voor wandelaars en kampeerders.

Het meer Towada-ko

Het meer Towada-ko is op exact dezelfde wijze ontstaan als het meer Tazawa-ko (zie aldaar). Ook hier is dus sprake van een voormalige calderavulkaan, in wiens oude krater een diep meer rust. Het glasheldere meer is 326,8 m diep en heeft een oppervlakte van 5.958 km2. Rond het meer liggen de bergen Akakura (met een hoogte van 1.548 m), Ido (1.585 m), Hakkoda (1.585 m) en Towada (1.053 m). Bekende kuuroorden in de omgeving zijn Oyu en Nurakawa. Aan de oevers van het meer bevinden zich de dorpen Yasumiya en Nenokuchi.

Yasumiya is geheel ingericht ten behoeve van het toerisme. Het is fascinerend om hier het gedrag van de Japanse toerist gade te slaan. Tientallen groepen Japanners, lopend achter hun met een vlag getooide gids, bepalen het beeld op de boulevard; een gezellige boulevard, met terrassen, restaurants, hotels, roeiboten, waterfietsen in koddige vormen, rondvaartboten en fietsverhuurbedrijven. Met zo'n fiets kunt u een tocht langs het meer maken. Als u al wandelend het strand volgt tot voorbij het dorp (houd het meer aan uw linkerhand), dan vindt u op een bepaald moment aan uw rechterhand een pad dat het bos in leidt. Het pad heeft zijn beginpunt achter twee houten huisjes, waarvan er een als toilet dienst doet. Als u het pad inslaat, dan komt u bij een fraai gelegen heiligdom. Klein, eenvoudig, maar schitterend gelegen tegen de kraterwand in een groen decor van statige ceders. U kunt dit heiligdom ook vanuit het dorp bereiken. Achter het heiligdom kunt u een heuvel beklimmen die u vervolgens via ijzeren trappen weer kunt afdalen tot de oever van het kratermeer. Het water is op deze heilige plek hemelsblauw. Wanneer u terugloopt naar het zwartgekleurde strand en u uw weg langs het strand vervolgt (houdt het meer aan uw linkerhand aan), dan komt u bij een standbeeld van twee naakte vrouwen die elkaar alleen met de top van hun wijsvinger aanraken. Dit beeld is het symbool van het dorp Yasumiya; vandaar dat u er tienduizenden duplicaten van kunt terugvinden in de etalages van de ruim aanwezige souvenirwinkels. Het bronzen beeld draagt de naam 'maagden bij het meer' en is een creatie van de dichter en beeldhouwer Kotaro Takamura. Het dorp Nenokuchi bestaat uit niet meer dan een tiental hotels en souvenirwinkels. Als u vanuit Nenokuchi 500 m doorwandelt langs de oever van het meer (houdt het meer aan uw linkerhand aan), dan kunt u aan de waterkant imposante basaltblokken zien liggen. Dit is een ideale plek om te zwemmen of om zomaar naar het meer te kijken. Vanaf deze plek kunt u een wandelpad volgen dat u langs de waterkant en dus langs de basaltblokken voert. Incidenteel moet u tijdens de wandeling gebruik maken van de openbare weg. Meestal kunt u echter het wan-delpad blijven volgen.

Het meer Towada-ko is de bakermat van de rivier Oirase. Een wandeltocht door de Oirasevallei langs stroomversnellingen, kleine watervallen en door een schitterend groen landschap mag niet in uw reisprogramma ontbreken. Langs de oever van deze rivier loopt een 14 km lang wandelpad, dat in Yakeyama begint en eindigt in Nenokuchi. Het meest populaire deel van het wandelpad is 2,5 km lang en strekt zich uit tussen Ishegedo en Nenokuchi. Tussen Nenokuchi en Yasumiya varen rondvaartboten.

Bus Towada-ko:

U kunt het meer (Yasumiya) per bus bereiken. Er vertrekken bussen naar het meer vanuit Towada-Minami (dat bereikbaar is via de JR Hanawaspoorlijn), Hirosaki en Aomori.

Het plateau Hachimantai

Het plateau Hachimantai ligt uitgestrekt temidden van ruige vulkanen. De drie belangrijkste vulkanen zijn Hachimantai, Mokkodake en Iwate. De vulkaan Iwate is eenvoudig herkenbaar aan zijn fraaie symmetrische vorm, men noemt hem dan ook Iwate-Fuji. Als u de vulkaan Hachimantai wilt beklimmen, dan moet u per bus naar de bushalte Hachimantaichojo reizen. Daarvandaan kunt u binnen 45 minuten de vulkaantop lopend bereiken.

Het plateau is een prima plek om te genieten van beken, bossen en bergen. Dankzij de verweerde lavabodems zijn er veel vruchtbare gronden, met als gevolg dat er op de lagere delen van het plateau veel rijst wordt verbouwd. Voorts grazen kudden koeien dankbaar op het malse gras. s Zomers zoeken veel Japanners hier de koelte op, terwijl men hier s winters goed kan skiën. Op het plateau kunt u overnachten in hotels of jeugdherbergen. Zij zijn bereikbaar vanuit onder andere Obuke.

Dwars over het plateau, van oost naar west, loopt de schitterend gelegen Aspetetolweg, die van november tot april is gesloten. Aantrekkelijke kuuroorden in dit gebied zijn onder andere het 1260 jaar oude Fukenoya Spa en het vulkanisch zeer actieve Goshogake Spa.

Trein en bus plateau Hachimantai:

-, Het gebied is per bus bereikbaar vanuit Obuke. Obuke is per trein bereikbaar vanuit Morioka.

-, Hachimantai-chojo ligt aan de Aspetetolweg en is direct vanuit Morioka per bus bereikbaar (reistijd ongeveer 2 uur).

-, Toshichi Spa is vanaf Hachimantai-cho jo in 8 minuten per bus bereikbaar, dit geldt eveneens voor Fukenoya Spa (reistijd 20 minuten).

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Maeva

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het Nationale Park Towada-Hachimantai en Japan