Noord-Honshu

Swipe

Het Quasi Nationale Park Zao

Het gebied dat bekend staat als het Zaogebergte is een van de aantrekkelijkste skigebieden van Japan. De sneeuwval is hier zo overvloedig dat de bomen in de winter geheel onder de sneeuw bedolven raken. Skiën tussen deze 'sneeuwmonsters' is een unieke ervaring, 's Zomers kunt u hier prima wandelen. De poort tot het gebied wordt gevormd door het eeuwenoude kuuroord Togatto Onsen (Spa), waar even fraaie kokeshipoppen worden gemaakt als in Naruko Onsen (zie aldaar). Vanuit logatto Onsen kunt u de skigebieden Eboshi en Sumikawa bereiken. In de naaste omgeving van het skigebied Sumikawa liggen de oude en in de bergen verborgen kuuroorden Aone Onsen en Gaga Onsen. Togatta Onsen is het beginpunt van de tolweg Zao Echo Line, die door een schilderachtig landschap naar het kuuroord Zao Onsen voert, ten westen van het Zaogebergte. Onderweg passeert u het smaragdgroene kratermeer Okama. De kleur van het water wisselt afhankelijk van de lichtinval; vandaar dat het kratermeer de bijnaam vijfkleurenmeer draagt.

De stad Zao Onsen dient 's winters als basiskamp voor het skigebied bij het Zao Ski Resort en het gebied bij het Zao Bodaira Ski Resort. Vanuit Zao Onsen kunt u doorreizen naar de stad Yamagata, waar eens het machtige kasteel stond van de Mogami-clan. Op de plek waar dit zogenaamde kasteel Kasumiga-jo heeft gestaan, ligt nu het aantrekkelijke park Kajo. In dit park staan tientallen oude kersebomen. In de stad Yamagata kunt u een bezoek brengen aan de tempel Yamadera (ook wel Risshaku-ji genoemd). Deze vreedzaam gelegen bergtempel is bereikbaar via een 1005 treden tellende stenen trap.

Trein en bus Quasi Nationale Park Zao:

-, Togatto Onsen: Neem in Shiroishi de bus vanaf het treinstation Tohoku Honsen's Shiroishi en stap na drie kwartier uit in Togatto Honsen. Het treinstation van Tohoku Honsen is door middel van een buslijn verbonden met het Shinkansen Shiroishi Zao treinstation (reistijd 8 minuten).

-, Skigebied Eboshi: Neem in Togatto de bus en stap na 20 minuten uit bij het skigebied.

-, Skigebied Sumikawa: Neem in Togatto Onsen de bus en stap na ongeveer een half uur uit bij het skigebied.

-, Aone Onsen: Neem in Togatto Onsen de bus en stap na een kwartier uit in Aone Onsen.

-, Gaga Onsen: Reistijd 20 minuten per auto vanuit Aone Onsen.

-, Kratermeer Okama: Neem in Togatto Onsen de bus via de tolweg Zao Echo Line en stap na 55 minuten uit op de top van de berg Zao Katta.

Of neem in Zao Onsen de bus via de tolweg Zao Echo Line en stap na 50 minuten uit bij de bushalte Katta-Chushajo.

-, Yamagata: Deze stad is door middel van de JR Ou Honsespoorlijn met de stad Fukushima verbonden (waar onder andere de Tohoku Shinkansen stopt).

-, Het park Kajo: Loop vanaf het treinstation Yamagata in westwaartse richting. Na 15 minuten lopen bereikt u het park.

-, Yamaderatempel: Neem in Yamagata de Senzanspoorlijn en stap na een half uur uit op het treinstation Yamadera. De tempel ligt op een loopafstand van 10 minuten van dit treinstation.

10 prachtige bestemmingen in Het Quasi Nationale Park Zao en Japan