Noord-Honshu

Swipe

Het schiereiland Oshika

Het schiereiland Oshika vormt met zijn omringende eilanden het Quasi Nationale Park Minami-Sanriku-Kinkasi. U kunt uw tocht over het schiereiland aanvangen in het vissersdorp Ishinomaki of in het vissersdorp Onagawa.

Aan de oostkust van het schiereiland staat een kerncentrale. Kernenergie is ook in Japan een fel omstreden vorm van energie, en met name na de problemen die in 2011 ontstonden na de allesverwoestende tsunami. In de stad Onagawa zijn om die reden door de overheid twee centra geopend die voorlichting geven over kernenergie.

In het zuiden van het schiereiland ligt het vissersdorp Ayukawa. Nog niet zo lang geleden was dit dorp een belangrijke thuisbasis voor walvisvaarders. U kunt zich in de geschiedenis van deze walvisvaarders verdiepen in het plaatselijk walvismuseum (het Oshika Whale museum). Officieel worden er door de Japanse vissersvloot alleen nog maar walvissen voor wetenschappelijke doeleinden gevangen. Volgens Greenpeace vangt de Japanse vissersvloot, onder de dekmantel van wetenschappelijk onderzoek, nog op ruime schaal walvissen voor commerciële doeleinden. Vanuit de haven van Ayukawa kunt u per veerboot het eiland Kinkasan bereiken. Het dichtbeboste eiland vormt het thuisfront voor kleine roedels herten en vele apen. Zij kunnen hier ongestoord leven, omdat op het heilige eiland Kinkasan geen auto 's mogen rijden. Op het eiland staat het fraai gelegen heiligdom Koganeyama. Aan de oostzijde van het eiland kunt u bij het Senjojikistrand genieten van afgesleten rotsformaties.

Trein, bus en veerboot Oshika:

-, Ishinomaki: Neem in Sendai de Sensekispoorlijn en stap na 1 uur en 5 minuten uit in Ishinomaki.

-, Onagawa: Neem in Sendai de Sensekispoorlijn en stap na ongeveer anderhalf uur uit in Onagawa (via Ishinomaki).

Of neem in Sendai de JR Tohoku Honsenspoorlijn en reis via Kogota naar Onagawa.

-, Ayukawa: Neem in Ishinomaki de veerboot en stap na anderhalf uur aan land in Ayukawa.

Of neem in Ishinomaki de bus die via de Cobalt tolweg rijdt en stap na 1 uur en 50 minuten uit in Ayukawa.

-, Het eiland Kinkasan: Neem in Ayukawa (reistijd 25 minuten, achtmaal per dag) of in Onagawa (reistijd 1 uur en 10 minuten, viermaal per dag) de veerboot naar Kinkasan.

-, Het heiligdom Koganeyama: een kwartier lopen vanaf de pier.

-, Senjojikistrand: 3 uur lopen vanaf de pier (er zijn geen bussen of taxi's beschikbaar op het eiland).

Frankrijk > Manche > Pontorson-Standplaats

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Het schiereiland Oshika en Japan