Noord-Honshu

Swipe

Hirosaki

Ten zuidwesten van de stad Aomori ligt het kasteelstadje Hirosaki. Deze stad heeft haar provinciale charme weten te bewaren en straalt een authentiek Japanse sfeer uit. Langs de smalle straten van het stadje staan veel traditionele huizen en winkelpanden. Het geheel wordt gedomineerd door het bijzonder fraaie kasteel Hirosaki-jo. Het kasteel werd in 1610 gebouwd in de noordwesthoek van de stad, het huidige kasteelpark van Hirosaki. In de laatste weken van de maand april staat het kasteel parmantig temidden van bloeiende kersebomen, een onvergetelijke aanblik.

Ten zuidwesten van het station Chuo-Hirosaki, aan de overzijde van de rivier, vindt men de tempel Shaishoin. Op het tempelterrein staat een bezienswaardige vijf verdiepingen tellende pagode uit het jaar 1672. Ten noordwesten van de stad ligt de slapende vulkaan Iwaki (1.625 m hoog). De vulkaan Iwaki is een karakteristiek voorbeeld van een zogenaamde stratovulkaan. Hij produceerde in het verleden lagen lava en as, die rondom zijn krater werden afgezet. Hierdoor ontstond de typische kegelvorm (het bekendste voorbeeld van een stratovulkaan in Japan is de vulkaan Fuji).

Aan de voet van deze vulkaan ligt het heiligdom Iwakisan. Een van de gebouwen is op de top van de vulkaan geplaatst. U kunt de top van deze vulkaan eenvoudig bereiken. Als beloning ontvangt u een weids uitzicht op de omgeving van de vulkaan. Let daarbij op de brede erosiegeulen die door het regenwater in de hellingen van Iwaki zijn uitgeschuurd.

Trein, bus en stoeltjeslift Hirosaki:

-, Hirosaki: Neem in Aomori de JR-trein en stap na 50 minuten uit in Hirosaki.

-, Het heiligdom Iwakisan: Neem in Hirosaki de bus en stap na 40 minuten uit bij het heiligdom.

-, De top van de vulkaan Iwaki: U neemt vanuit Hirosaki de bus naar de vulkaan Iwaki. Deze bus rijdt via de Iwaki Skyline tolweg (geopend van april tot november).

U stapt vervolgens uit bij het zogenaamde achtste station. Daar stapt u over in een stoeltjeslift, die u in 7 minuten vlak onder de top van de vulkaan brengt.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Hirosaki en Japan