Noord-Honshu

Swipe

Matsushima

De Matsushimabaai is bezaaid met ongeveer 250 zeer schilderachtig gelegen eilandjes. Volgens velen behoort het uitzicht op de eilandjes tot de drie fraaiste vergezichten die Japan te bieden heeft. De andere twee beroemde landschappen (gankei) liggen bij Miyajima en de landtong Amano-hashidate.

Het zicht op de met pijnbomen begroeide eilandjes spreekt zeer tot de verbeelding. Sommigen zien het panorama als een miniatuurlandschap, anderen beschouwen de eilandjes als bakens in de oceaan van de eeuwigheid (het 'niets' van het zenboeddhisme). De ware betekenis moet u echter zoeken in uw eigen eigen verbeelding. De beroemde dichter Basho kwam niet verder dan de legendarische woorden: 'Matsushima Ah! Matsushima, Matsushima.' Goede plekken om de baai te overzien zijn: de heuvel Tamonzan (zie 'Shiogama'), de bergen Ogidani en Otakamori op het eiland Miyato-jima. Vanaf de pier vertrekken regelmatig rondvaartboten die langs de eilandjes varen. Andere bezienswaardigheden in Matsushima zijn de tempel Zuiganji, het eilandje Ojima, het theehuis Kanrantei en de Godaidohal. De tempel Zuiganji ligt op een loopafstand van 5 minuten van het trein-station Matsushima-Kaigan. Het werd gebouwd in 1609 in opdracht van de kasteelheer van Sendai, Masumate Date. Het tempelterrein kent een lange religieuze geschiedenis die teruggaat tot het jaar 828. De tempel is een van de belangrijkste zentempels in Tohoku. Aan de rechterzijde van de pier staat het zeventiende-eeuwse theehuis Karantei, terwijl links van de pier de Godaidohal staat. Het fraaie houten gebouwtje bevat afbeeldingen van vijf verschillende boeddhistische goden.

Het eilandje Ojima (Oshima) ligt eveneens op een loopafstand van 5 minuten van het treinstation Matsushima Kaigan verwijderd. Het eilandje is door middel van een vermiljoenrode brug met het 'vasteland' verbonden. In lang vervlogen tijden was Ojima streng verboden gebied voor vrouwen, omdat boeddhistische monniken op deze plek mediteerden: iedere blik op iets wat hun begeerte kon opwekken, was voor hen onverteerbaar.

Aan de overzijde van de baai ligt het gebied Oku-Matsushima, dat onder andere het Nobirustrand en het schiereiland Miyato-jima omvat. Op dit pittoreske eiland ligt de berg Otakamori. Het schiereiland is bij uitstek geschikt om er te wandelen.

Trein en bus Matshushima:

-, Matsushima: Neem in Sendai de Sensekispoorlijn en stap na een half uur uit op het treinstation Matsushima-Kaigan.

-, De berg Ogidani: Deze berg ligt op een loopafstand van circa 30 minuten ten zuiden van het treinstation Matsushima-Kaigan (houd tijdens de wandeling de baai aan uw linkerzijde aan).

-, De pier: De pier ligt op een loopafstand van ongeveer 10 minuten van het treinstation Matsushima-Kaigan.

-, De berg Otakamori en het schiereiland Miyato-jima: Neem vanaf het treinstation Matsushima-Kaigan de Sensekispoorlijn en stap uit op het station Nobiru (vierde halte). Daarvandaan neemt u de bus naar het schiereiland (reistijd 10 minuten). Ten slotte loopt u in 20 minuten heuvelopwaarts naar het uitzichtspunt Otakamori.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Standplaats

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 239.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Matsushima en Japan