Noord-Honshu

Swipe

Morioka

De stad Morioka heeft bijna 300.000 inwoners. Zij is voor veel toeristen een overstapstation op hun weg naar interessantere oorden, zoals het Nationale Park Towada-Hachimantai, het meer Tazawa en het Nationale Park Rikuchu-Kaigan. De stad Morioka, gelegen aan de bovenloop van de rivier Nakutsugawa, is het bestuurlijke en economische centrum van de prefectuur Iwate. Van oorsprong zetelde het bestuur in het robuuste kasteel Kozukata. Binnen de muren van dit kasteel resideerde de familie Nambu. Vandaag de dag staan alleen nog de fundamenten van dit kasteel overeind, die u kunt vinden in het park Iwate. Ten noordoosten van het treinstation ligt een aantal tempels. Eén van hen is de tempel Hoonji, waarin 500 afbeeldingen van Boeddha te vinden zijn. In de omgeving van de stad ligt de vaak met sneeuw bedekte berg Iwate.

Shinkansen en trein Morioka:

Te Morioka stopt de Tohoku Shinkansen. Ook kunt u Morioka vanuit onder meer Fukushima en Sendai bereiken via de Tohoku Honsenspoorlijn.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Morioka en Japan