Noord-Honshu

Swipe

Naruko Onsen

Naruko Onsen ligt in het zuidelijk deel van het Quasi Nationale Park Kurikoma. Het kuuroord is, wat betreft voorzieningen, voor een belangrijk deel ingericht ten behoeve van de bezoekers van de warmwaterbronnen.

In het dorp worden kokeshipoppen gemaakt, die reeds eeuwenlang als souvenir aan bezoekers worden verkocht. Het is tevens mogelijk om onder vakkundige begeleiding uw eigen kokeshipop te maken en te beschilderen. Informatie kunt u verkrijgen bij de Naruko Town Tourism Section. De fraaiste kokeshipoppen van Japan kunt u bewonderen in het Japan Kokeshi Museum (Nihon Kokeshi-kan); tij-dens de wintermaanden is het gesloten.

Op een afstand van circa 3 km ten noordwesten van het dorp ligt het ravijn Naruko-kyo. Een wandelpad langs de rivier van 32 km lengte verbindt het ravijn met het kuuroord Nakayama-daira (guchi) Onsen. Ongeveer 15 km ten noorden van Naruko Onsen ligt het kuuroord Onikobe Onsen. Onikobe is een verzamelnaam voor vier kleine warmwaterbronnen die ontspringen op de helling van de berg Kamura. Bezienswaardig is de spuitgeiser van Onikobe. Deze periodieke springbron zorgt ieder half uur voor een ontlading; het hete water van de geiser komt dan zo'n 15 m hoog. Het warme water wordt onder andere gebruikt om een nabijgelegen openbaar zwembad van warm water te voorzien.

Shinkansen, trein en bus Naruko Onsen:

-, Naruko Onsen: Neem in Furukawa (waar onder meer de Tohoku Shinkansen stopt) de Rikuu Tosen-spoorlijn en stap na circa 40 minuten uit in Naruko (Narugo).

-, Japan Kokeshi Museum: Loop vanaf het station Naruko in de richting van Nakayama-daira (guchi) Onsen. Na 35 minuten lopen bereikt u het museum.

-, Het ravijn Naruko-kyo: Neem op het station Naruko de bus en stap na 10 minuten uit bij het ravijn (afstand ongeveer 3 km).

-, Geiser van Onikobe: Neem op het station Naruko de bus en stap na ruim 30 minuten uit bij de bushalte Onikobe-kanketsusen Onsen.

Hotel Limak Lara

De meest geschikte plek aan de Turkse Rivièra om helemaal 'zen' te worden is het prachtige Hotel Limak Lara. Dit volledig in...

v.a. 659.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Naruko Onsen en Japan