Noord-Honshu

Swipe

Tsuruoka

De stad Tsuruoka ligt in het zuidelijke deel van de Shonaivlakte. Op deze vlakte wordt de zeer geliefde Sasanishikirijst verbouwd. De vruchtbare bodem van de vlakte is in het verleden ontstaan door het regelmatig buiten haar oevers treden van de rivier Mogami. Wanneer de rivier zich weer terugtrok binnen haar oevers liet zij op de omringende vlakte een laagje klei achter. In onze moderne tijd krijgt de rivier geen kans meer om over te stromen en heeft kunstmest de eeuwenoude taak van de rivier Mogami overgenomen.

Het provinciale stadje Tsuruoka is een voormalige kasteelstad. Waar eens het machtige kasteel stond, ligt nu het Tsuruokapark, met binnen zijn grenzen de Chidokan, dat in de negentiende eeuw opgericht werd om als onderwijsinstituut te fungeren voor de Sakaiclan. Buiten de stadsgrenzen, in Shinokawa, dicht bij de kust en het kuuroord Yunohama Spa, ligt de tempel Zempoji. Op het tempelterrein staat een pagode met vijf verdiepingen. In het voornaamste tempelgebouw wordt de goddelijke draak, beschermer van de zeeën, aanbeden. Verder kunt u een bezoek brengen aan het historische Chido Museum in Tsuruoka. De stad Tsuruoka vormt een goed vertrekpunt voor een bezoek aan de drie heilige bergen van Dewa.

Trein en bus Tsuruoka:

-, Neem op het treinstation Ueno in Tokyo de Joetsu Shinkansen-spoorlijn naar Niigata. Stap daar over op de JR Uetsu Honsenspoorlijn naar onder andere Tsuruoka (totale reistijd circa 4 uur).

-, Het park van Tsuruoka: Neem vanaf het treinstation Tsuruoka de bus en stap na 10 minuten uit bij de ingang van het park.

-, De tempel Zempoji: Neem vanaf het treinstation Tsuruoka de bus en stap na een half uur uit bij de tempel.

Frankrijk > Manche > Pontorson-Accommodatie

Camping Haliotis

De camping ligt aan de rand van de stad Pontorson, ca. 10 km ten zuiden van Le Mont Saint-Michel. De verschillende standplaatsen...

v.a. 131.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tsuruoka en Japan