Noord-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Heb je geen tijd om het hele eiland te verkennen, beperk je dan tot het noorden. Noord-Lanzarote heeft de boeiendste landschappen, liefelijk en ruig tegelijk en van een ongewone schoonheid. Dankzij valleien met palmen en ander groen vormt dit deel van het eiland een fris en verrassend contrast met het droge, vlakkere zuiden. 

Je passeert een paar interessante natuurverschijnselen zoals de vulkanische tunnels Cueva de los Verdes en Jameos del Agua en je komt onderweg van alles te weten over César Manrique en wat hij voor zijn thuisland betekent heeft. Mis ook de Mirador del Río niet, een hooggelegen uitkijkpunt met spectaculair zicht op Isla Graciosa en de andere eilanden van de Chinijo-archipel.

Routesuggesties voor Noord-Lanzarote

Dit alles is teveel voor één dag. Daarom hieronder een paar aanbevolen routes vanuit Costa Teguise of Arrecife. Deze zijn desgewenst naar eigen inzicht te combineren.

1., Tahiche (Fundación César Manrique), Teguise, Famara

2., Teguise, Ermita de las Nieves, Haría, Arrieta, Jardin de Cactus

3., Jardin de Cactus, Arrieta, Mirador del Río, Órzola, Jameos del Agua

4., Dagtocht naar La Graciosa

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote