Noord-Lanzarote

Swipe

Costa Teguise

Costa Teguise (niet te verwarren met de oude hoofdstad Teguise in het binnenland!) is een van de bekendste badplaatsen van Lanzarote. Het ligt circa 10 km ten noorden van de hoofdstad Arrecife. Het is een uitgestrekt, ruim opgezet vakantiedomein met keurig verzorgde tuinen rond laagbouwhotels, appartementen en aparthotels. Veel hotels hebben direct toegang tot het strand. Er zijn een paar brede, goudgele stranden en deze plaats is een handige uitvalsbasis voor de bezienswaardigheden van Noord-Lanzarote.

Costa Teguise is een van de beste locaties op Lanzarote om te (leren) windsurfen. Vlakbij liggen een 18-holes golfbaan, een waterpretpark en er was in 2006 een aquarium in aanbouw. Voor elk wat wils dus.

Stranden van Costa Teguise

Playa de las Cucharas is het grootste strand en een goede locatie om te windsurfen. Het ligt aan een grote baai, geflankeerd door rotsen en duintjes en er zijn parasollen en ligstoelen. Vooral gezinnen met jonge kinderen strijken er graag neer op het zachte zand. De zee wordt er heel geleidelijk dieper. Stranden ten zuiden van Cucharas hebben soms een minder fraai zicht op de havens en schoorstenen van de ontziltingsinstallatie in Arrecife.

Uitgaan in Coste Teguise

Het uitgaansleven van Costa Teguise speelt zich af rond Avenida de las Islas de Canarias waar winkels, cafés en restaurants zij aan zij staan. De betere restaurants zijn te vinden rond Playa Bastián en de Pueblo Marinero, het plein in het centrum. Het is er een stuk rustiger dan in de grootste badplaats van Lanzarote, Puerto del Carmen, voor sommigen misschien te rustig.

Ontstaan van Costa Teguise

Costa Teguise ontstond in de jaren zeventig van de twintigste eeuw rond een verlaten zoutwinningsgebied met de bouw van luxehotel Melia Saliñas. César Manrique bemoeide zich vervolgens intensief met de ontsluiting van het gebied en aanvankelijk werd er gebouwd volgens zijn richtlijnen: in traditionele stijl en met gebruik van traditionele kleuren. Manrique ontwierp ook de Pueblo Marinero, het ‘vissersdorp’ rond het grote plaza van Costa Teguise. Op dit plein is elke vrijdagavond een gezellige souvenirmarkt.

De recente ontwikkelingen in Costa Teguise zijn omstreden. Het ideeëngoed van Manrique lijkt te zijn losgelaten en werd ingehaald door de tijd, met stereotype winkel- en uitgaanscentra, karakterloze appartementsgebouwen en saaie, schaduwloze straten. Maar niet getreurd want de stranden zijn prima en de voorzieningen uitstekend.

Hotel Relaxia Olivina

Hotel Relaxia Olivina is een zeer aangenaam Selections hotel en heeft de meest perfecte ligging voor de ideale vakantie op Lanzarote. Het...

v.a. 439.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Costa Teguise en Lanzarote