Noord-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

Lavawoestijn

Ten noorden van het vissersdorp Arrieta beginnen de uitgestrekte ‘Slechtlanden’ van Lanzarote, resultaat van de Corona-uitbarstingen die drie- tot vijfduizend jaar geleden plaatsvonden. HIerdoor schoof de noordoostkust maar liefst drie kilometer verder in zee. Landwinning 'avant la lettre'. Verlaten wegen voeren er door een uitgestrekte, zwarte stenenwoestenij met gestolde lavarivieren en uitgespuwde lavabrokken, getuigenissen van de kracht van de vulkaan die er nu zo vredig bijligt.

Monotoon is deze streek zeker niet. Verbazend genoeg heeft vegetatie er in de loop der tijd vat op gekregen zodat in het voorjaar de lavazee op haar beurt bedekt is met een groen tapijt van plantjes. Vooral de wolfsmelk en andere vetplanten gedijen er goed. Het vijandig ogende landschap heeft sommige eilanders en buitenlanders er ook niet van weerhouden hier een leuk optrekje neer te zetten. Geen slecht idee want de rust is er optimaal en de kust prachtig.

Als de kustweg Órzola nadert gaat het zwarte basalt over in duinen met wit zand dat is overgewaaid uit de Sahara. Hier en daar leidt een pad naar zee, waar strandjes en baaien met kristalhelder water verstopt liggen achter de rotsen. Deze plekken staan niet aangegeven maar moet je zelf ontdekken. Voorzieningen zijn er niet of nauwelijks dus neem een picknickmand mee of ga lekker lunchen in Órzola. 

Combineer een bezoekje aan Arrieta met de lavatunnels van Cueva de los Verdes of Jameos del Agua

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote