Noord-Lanzarote

Swipe

Lanzarote

In dit slaperige vissersoord pak je de boot naar La Graciosa.

Órzola is nog nauwelijks aangeraakt door het toerisme al zijn ook hier appartementen te huur. Als de ferry’s vertrokken zijn, kun je er in alle rust rondwandelen en lunchen of dineren in een van de prima restaurants. Vanaf de terrassen aan het water is te zien hoe de lokale vissers met hun vangst aan wal komen.Ook onder sportvissers is deze plaats geliefd vanwege de rijke visgronden.

In het weekend kan het druk zijn want de lokale bevolking van Lanzarote maakt graag een tripje naar Órzola. Órzola heeft een eigen strand ten westen van het stadje: Playa de la Canteria, met mooi licht zand onder hoge, loodrechte kliffen. Een heerlijke eenzame plek om te zonnen maar de onvoorspelbare zeestromingen maken zwemmen gevaarlijk. Je kunt het strand te voet bereiken en verder wandelen naar Punta Fariones, het noordelijkste puntje van Lanzarote.

In de haven van Órzola zijn snorkeltrips en boottochten te boeken, onder andere via Lineas Marineras Romero

Foto Rother wandelgids Lanzarote
Rother wandelgids Lanzarote

AUTEUR ROLF GOETZ

€16,95

De Rother wandelgids Lanzarote beschrijft 35 fantastische wandelingen over dit vulkaneneiland. Natuurliefhebbers en wandelaars kijken hun ogen uit tijdens de wandelingen tussen de kraters en langs de onvoorspelbare kuststroken. De vulkanen hebben hun sporen achtergelaten en zorgen voor spectaculaire uitzichten tijdens uw wandelvakantie op Lanzarote.Wandel naar de vulkaanbergen bij Mancha Blanca of ontdek de Papagayo-stranden. De meeste routes uit de Rother wandelgids Lanzarote lopen langs bestaande paden, zodat er niet teveel geklommen hoeft te worden. Alle 33 wandelingen zijn voorzien van hoogteprofielen, gedetailleerde beschrijvingen en goede kaarten. Met gratis downloadbare GPS Tracks.

10 prachtige bestemmingen in Lanzarote