Noordoost-China

Swipe

Noordoost-China

In het uiterste noordoosten van China wonen ongeveer 108 miljoen mensen ofwel acht procent van de bevolking van de Volkrepubliek China. In meerderheid wonen hier Han-Chinezen en Mantsjoe. Daarnaast vindt u hier ook Koreanen en Mongolen. Het gebied heeft in de laatste jaren voor het begin van de Tweede Wereldoorlog veel te lijden gehad van bombardementen en wreedheden van de Japanse militairen.

In de stad Harbin kunt u nog een bezoek brengen aan de Japanese Germ Warfare Experimental Base 731. Dit is voor de huidige bevolking van Harbin nog steeds een belangrijke herinneringplek. Nog steeds zijn Japanners hier niet geliefd.

Bijzonder in Harbin is het IJslantaarnfeest, het jaarlijkse feestelijke hoogtepunt voor veel inwoners van de stad. In het Zhaolin-park, in de wijk Daoli, worden prachtige ijsfiguren uitgehouwen die vervolgens feeeriek worden verlicht.

Voor veel natuurliefhebbers is Changbai Shan een stukje van de hemel. Het is het grootste natuureservaat van China en draagt de naam `Eeuwig Witte Berg'. De brede verscheidenheid aan flora en fauna is te danken aan de immer wisselende hoogten. Siberische tijgers, luipaarden en bruine beren dolen hier rond door dit aantrekkelijke natuurgebied. Mocht u niet door de natuur willen trekken, dan kunt u altijd nog een bezoek brengen aan het bezienswaardige Hemelse Meer.

Er zijn maar weinig westerse toeristen die naar de stad Dalian trekken. Dalian dankt haar grote aantrekkingskracht op binnenlandse toeristen aan haar zachte zomers en de aantrekkelijke strandparken. Het bekendste strandpark is het Tijgerstrand, met een fraai uitzicht op de rotsen in zee. Bijzonder zijn de honderden vogelsoorten in dit strandpark.

Noordoost-China

Familiereizen

Familiereis China

Tijdens de familiereis China heb je een actieve, avontuurlijke en relax vakantie in één. Deze familievakantie is voor avontuurlijke families. Je begint...

v.a. 2669.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Noordoost-China en China