Noordoost-Kenia (provincie North Eastern)

Swipe

Arawale National Reserve

•    Oppervlakte: 533 km2
•    Provincie: North Eastern
•    Te bereiken vanuit/via: Garissa
•    Beste bezoektijd: buiten regenseizoenen
•    Diersoorten o.a.: olifanten, zebra’s, krokodillen
•    Vogelsoorten: onbekend
•    Landschap: bebost gebied
•    Verblijfsmogelijkheden: geen
•    Bijzonderheden: een reservaat voor ervaren reizigers
•    Inlichtingen: Ga naar www.tourism.go.ke/ministry.nsf, waar u alle informatie vindt over parken en reservaten, alsmede een directe link naar de site van Kenya Wildlife Services.

Bereikbaarheid

Het reservaat ligt aan de weg tussen Bura en Bodhei op ongeveer 425 kilometer afstand van Nairobi. Vanuit Nairobi gaat u noord-waarts via de A2 tot aan Thika. Daar gaat u rechtsaf de A3 op in de richting van Kagonde. In deze plaats blijft u de A3 verder volgen die dan kwalitatief een stuk minder wordt. U paseert Mingi. Na ongeveer 150 kilometer bereikt u de kruising met de B8 waar u rechtsaf slaat in de richting van Hola/Marindi. Na 80 kilometer krijgt u de afslag naar Bura, waar u uw weg in zuidelijke richting vervolgt, na ongeveer 30 kilometer bereikt u het reservaat. Onderweg kunt u tanken in Thika en Bura. U zult terug moeten keren op dezelfde weg als die welke u verliet, aan de westelijke zijde van het reservaat bevindt zich de rivier Tana die doorgaans niet is over te steken.

Algemene informatie

Slechts met gebruikmaking van een 4WD is het reservaat te bereiken en te berijden. Hoewel het in 1974 als reservaat geopend werd, is er geen officiële ingang, er wordt ook geen toegangsprijs van u verlangd. Het werd als reservaat aangewezen om het voortbestaan van het Hunter’s hartenbeest te bewerkstelligen. Sommige delen van het park zijn heel licht glooiend, het is gelegen op een hoogte van 85-100 meter. Zorg ervoor dat u een goede gids bij u heeft, meestal is deze wel te vinden in Bura, in de Country Lodge helpt men u verder op weg.

Flora en fauna

Het reservaat is niet eenvoudig te begaan. Er zijn geen aangelegde wegen, maar dankzij de mate van begroeiing is het niet onmogelijk om er diep in door te dringen. Er bevinden zich veel acacia’s, ook wel bekend als ‘thorntree’. Op veel plaatsen is de ondergrond drassig, dus oppassen is geboden. Zonder veel ervaring in dit soort gebieden of zonder een goede gids kunt u er beter wegblijven. Wilde dieren vindt u er in overvloed. Er zijn olifanten, buffels en zebra’s, maar door de aanwezigheid van veel water kunt u er ook krokodillen en nijlpaarden verwachten. De kleine koedoe is een veelvoorkomende antilopensoort, maar een verwant: Hunter’s hartenbeest, behoort tot de zeldzamere diersoorten in Kenia. Aan deze dieren dankt Arawale N.R. zijn status als reservaat. U herkent ze aan de liervormige hoorns.

Accommodatie

In het park is geen enkele voorziening om het u gemakkelijk te maken. Na uw bezoek aan het park kunt u het beste teruggaan naar Bura, waar u in een lodge, de Bura Country Club Lodge kunt overnachten. In veel dorpen kunt u wel een overnachtingsadres vinden, verwacht echter geen comfort. Kamperen in het reservaat is niet verboden, maar of het verstandig is?

10 prachtige bestemmingen in Arawale National Reserve en Kenia