Noordoost-Kenia (provincie North Eastern)

Swipe

Garsen, Hola en Tula

U komt niet door Garsen, u rijdt er langs. Het is een klein plaatsje rechts van de ‘snelweg’ B8 en via de C112 gaan de meeste toeristen in de richting van Lamu waar zich de noordelijkste stranden van Kenia bevinden. Ze houden het noordoosten voor gezien en zien uit naar een verfrissende duik in de Indische Oceaan. In Garissa is een benzinepomp en u kunt er water en proviand inslaan.

Vanaf Garsen volgt u noordwaarts de rivier Tana, er zijn verscheidene nationale parken zoals het Tana River W.R. waar zich veel moerassen bevinden en het Arawale N.R.. U komt nu bij Hola waar u brandstof en proviand in kunt nemen. Nog 50 kilometer verder kunt u naar rechts afslaan om via een zandweg Bura te bereiken. Hier is een lodge en u kunt er tanken. Zo’n 80 kilometer verderop bereikt u de A3 en op slechts enkele kilometers afstand aan de rechterkant ligt de enige plaats van betekenis in de wijde omgeving: Garissa. Ongeveer 30 kilometer voorbij de afslag naar Bura passeert u Tula, niet te missen, de gelijknamige rivier kruist hier de weg en voegt zich bij de rivier Tana.

Onderdak

Op veel plaatsen bent u welkom om er de nacht door te brengen, de meeste guesthouses en lodges zijn in dit gebied verstoken van telefoon en u zult er ook rekening mee moeten houden dat stromend water lang niet altijd voorhanden is.

10 prachtige bestemmingen in Garsen, Hola en Tula en Kenia