Noordoost-Kenia (provincie North Eastern)

Swipe

Mandera

U heeft nu nog 370 kilometer te gaan om Mandera te bereiken, ga er echter van uit dat u dat niet redt in een dag. Het is een kwestie van de B9 aanhouden. Als u de eerste 200 kilometer heeft afgelegd, dan zal de toestand van de weg u verbazen en enthousiast maken. Hoe beroerd het wegdek ook nog is, het is nu een verharde weg tot aan de plaats van bestemming!

Mandera ligt op de grens met Somalië en Ethiopië. Het is niet verstandig om een van beide hier te overschrijden, hoewel onverharde en slechte wegen naar beide landen voeren.

Mandera heeft weinig te bieden. Het is hier uiterst simpel om miraa te bemachtigen. Het wordt in grote hoeveelheden en meestal door de lucht aangevoerd. De bevolking bestaat voor een belangrijk gedeelte uit Somaliërs die in hun levensonderhoud lijken te voorzien met de handel in miraa. Vanuit Mandera wordt het goedje over het gehele land gedistribueerd en bent u erin geslaagd om de plaats met gebruikmaking van openbaar vervoer te bereiken dan moet u zeker proberen om uw weg terug te regelen met een piloot die een miraacharter uitvoert. Met enig onderhandelen komt u voor een zacht prijsje terug in de wat meer geciviliseerde wereld. In Mandera bevinden zich een postkantoor en een bank. U kunt er ook voedsel kopen, maar aan water is een permanent gebrek. Bij overnachtingen in Mandera moet u dus uw watervoorraad als uw jongste kind beschermen.

Onderdak

Onderweg kunt u eventueel een overnachtingsgelegenheid zoeken in Tarbaj of El Wak. In Mandera vindt u enkele guesthouses. Kijk even rond, slechts enkele bieden u een douche en een ventilator. Waarschijnlijk is Jabane in het centrum van de stad de beste keuze.

10 prachtige bestemmingen in Mandera en Kenia