Noordwest-Bulgarije

Swipe

Noordwest-Bulgarije

Weinig mensen kiezen het noordwesten van Bulgarije als vakantiebestemming. Da’s jammer, want juist in deze omgeving doet de natuur haar uiterste best om een onuitwisbare indruk achter te laten. Noordwest-Bulgarije is een ideaal gebied voor mensen die een of meer dagen de drukte van Sofia willen ontvluchten, voor mensen die vanuit Sofia nog wat extra’s van het land willen zien en voor mensen die na een bezoek aan de hoofdstad zich willen uitleven in de ruigte van de uitlopers van het Balkangebergte.

Te vaak wordt gedacht dat je dan per se naar het zuiden moet gaan, naar het Rila- of het Piringebergte. Noordelijk van Sofia is veel moois te zien en zeker voor wandelaars en rustzoekers is het een uitgelezen gebied. De belangrijkheid van de kloosters staat in geen verhouding tot die van bijvoorbeeld Rila of Rozhen, maar ook in het noordwesten kunt u kloosters bezichtigen, vaak met spannender verhalen dan de toeristische trekpleisters.

Als u vanaf de noordelijke rondweg Sofia verlaat bij Novi Iskâr in de richting Vratsa dan ligt het noordwesten voor u open. U rijdt over goede wegen via Vratsa en Montana naar Vidin. Onderweg zijn er vele mogelijkheden om u te verpozen en veel mensen kunnen de verleiding niet weerstaan om er langer te blijven dan ze eigenlijk van plan waren. Via Vratsa en Montana kunt u ook via Berkovitsa weer terugkeren naar Sofia. De belangrijkste attracties van het noordwesten worden hierna genoemd.

Byala Beach Resort

Een groot zwembad, een Spa Center, fitness, restaurants en bars en entertainment; alle ingrediënten in het Byala Beach Resort zijn aanwezig voor...

v.a. 499 p.p.

Rondreizen

Groepsrondreis Bulgarije

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bulgarije vind je ongerepte natuur, uitgestrekte oerbossen en ruige bergketens. Bulgarije is uitermate geschikt voor een actieve...

v.a. 1019.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Noordwest-Bulgarije en Bulgarije