Noordwest-Zwitserland en Zurich

Swipe

Baden

Op een afstand van ca. 10 km ten oosten van Brugg, op de linkeroever van de rivier de Limmat, ligt het stadje Baden, het Aquae Helveticae van de Romeinen en het oudste kuuroord van Zwitserland. De warmwaterbaden (binnen en buitenbaden) bevatten zwavelhoudend water van 47 °C. Baden is tevens een belangrijk industriecentrum met onder meer de hoofdvestiging van Brown Boveri.

Het oude stadsdeel van Baden is goed bewaard gebleven met de Stadtturm (15de eeuw) en de oude, maar in de negentiende eeuw verbouwde Pfarr kirche, en het Stadthaus met een uit 1497 daterende zittingszaal. Het plein met de Stadtturm en andere gebouwen ligt aan de voet van de ruïne van het slot Stein, dat de Oostenrijkers gebruikten voor hun strijd tegen de Zwitsers bij Morgarten (1315) en Sempach (1386). Beide malen leden zij een nederlaag. Tussen de oude stad en het aan de over zijde van de Limmat gelegen Ennetba den loopt een overdekte houten brug. Langs de Limmat loopt een aantrekkelijke promenade.

Aan de kant van Ennetbaden ligt het Landvogteisschloss (14de eeuw) met een historisch museum met wapens, meubels en klederdrachten uit de Aargau.

Verbindingen

Bus naar Regensberg en Tegerfelden.

Trein: naar Brugg, Basel, Koblenz, Wettingen, Lenzburg (kasteel) en Zürich.

10 prachtige bestemmingen in Baden en Zwitserland