Noordwest-Zwitserland en Zurich

Swipe

Rheinfelden

De weg leidt vanaf Basel door een golvend landschap naar het schilderachtige Rheinfelden, waar de Rijn bevaarbaar wordt. Rheinfelden (7500 inwoners) is het laagst gelegen (280 m) kuuroord van Zwitserland met warme zoutwaterbronnen en is een druk bezochte plaats. Het stadje heeft zijn oorspronkelijke karakter goed bewaard, met onder meer een aantal stadstorens (bijvoorbeeld de in de Rijn gebouwde Messerturm) en muren, een stadhuis (1767) met een oudere burgerzaal en de grote St. Martins kerk (15de eeuw) met haar barokke interieur. Het Fricktaler Museum is gevestigd in het Haus zur Sonne en bevat talrijke voorwerpen en herinneringen uit de omgeving. Bij het kuuroord is een museum met klassieke auto's. De stad heeft door de kuurinrichtingen veel hotels en restaurants.

Verbindingen

Trein en bus naar Basel, Koblenz en Brugg.

Andere bezienswaardige plaatsen langs en iets van de weg af zijn Sackingen en Stein, die door een overdekte houten brug met elkaar zijn verbonden. Via deze plaatsen kunt u doorreizen naar het fraai gelegen Laufenburg. Dit stadje beschikt over een bezienswaardige laatgotische kerk (15de eeuw).

Vakanties in Zwitserland

Zwitserland > Valais > Raron-Standplaats

Camping Simplonblick

Deze camping ligt achter een motel, een benzinepomp en een restaurant, aan weg nummer 9. Hij is daardoor makkelijk bereikbaar. Er is...

v.a. 70.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Rheinfelden en Zwitserland