Noordwest-Zwitserland en Zurich

Swipe

Winterthur

Op een afstand van ca. 20 km ten noordoosten van Zürich ligt de stad Winterthur (90.000 inwoners). Deze plaats, de tweede stad van het kanton Zürich en thans een belangrijk industriecentrum, heeft een aantrekkelijk en autovrij centrum. De stad werd gesticht in de 12de eeuw door de toenmalige graaf van Kyburg. Rond het autovrije deel van de binnenstad kunt u een bezoek brengen aan de Stadtkirche (1313), het Waaghaus (1503) en het laatgotische Rathaus (18de eeuw). Andere bezienswaardigheden staan in het Kunstmuseum. Het museum bevat veel schilderijen van Zwitserse en Duitse schilders uit de 17de en 18de eeuw en werken van schilders uit de 19de eeuw (Renoir, Vuillard, Van Gogh).

INFORMATIE KUNSTMUSEUM. Geopend: wo.-zo. 10-17; di. 10-20 uur.

De Sammlung Oskar Reinhardt in de villa 'Am Römerholz', in Reinhardts voormalige woonhuis Haldenstrasse 95, omvat werken van Cranach, Breughel, El Greco, Rembrandt (tekeningen), Watteau, Fragonard, Van Gogh en tal van anderen. In OberWinterthur bevindt ziel het tentoonstellingscentrum Technor ma der Schweiz, met een verzameling op technischhistorisch terrein.

INFORMATIE TECHNORAMA. Geopend: di.-zo. 10-17 uur.

Verbindingen

Trein naar onder andere Marthalen, Zürich, Schaffhausen, Rüti, Kreuz lingen (Konstanz) en St. Gallen.

Kasteel Kyburq

Het kasteel Kyburg is een kleine omweg in zuidelijke richting waard. Een lange toegangsweg leidt naar de 631 m hoog gelegen sterkte, die de stamburcht van de graven van Kyburg is geweest. De graven van Kyburg zijn de stichters van de stad Winterthur. De huidige gebouwen stammen uit de 11de tot de 13de eeuw en vormen nu een interessant museum over de levenswijze in de feodale riddertijd.

Marthalen

Op weg naar Schaffhausen, op een afstand van ca. 20 km ten noorden van Winterthur, komt men langs het dorp Marthalen, waarvan het centrum voor het merendeel bestaat uit grote vakwerkhuizen. De monumenten zijn tot beschermd dorpsgezicht verklaard.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 164.50 p.p.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Winterthur en Zwitserland