Norte Chico: halfwoestijnen, stranden en landbouwoases

Swipe

Norte Chico: halfwoestijnen, stranden en landbouwoases

Het ‘Kleine Noorden’ bestaat uit de regiónes III, Atacama, en IV, Coquimbo. Dit is het met cactussen en struikgewas begroeide half-woestijngebied op de overgang van Atacamawoestijn naar het vruchtbare midden van Chili.

Ten zuiden van Taltal verschijnt in de IIIe región voor het eerst weer (spaarzame) begroeiing. De grauwe, nauwelijks begroeide hellingen van het ‘Kleine Noorden’ doen op het eerste gezicht vrij saai aan, maar de streek bezit verrassende contrasten tussen kale bergen en halfwoestijnen enerzijds en vruchtbare groene rivierdalen en prachtige kusten anderzijds. Komend uit de droge Atacama ervaar je die frisgroene rivierdalen als verkwikkende ‘oases’. In die dalen liggen aangename steden als Copiapó, Vallenar en La Serena, met een rijk koloniaal en mijnbouwverleden.

Met een ideaal klimaat, zonnige stranden en goede voorzieningen is het ‘Kleine Noorden’ de vakantiebestemming voor veel Santiaguiños geworden. De extreem droge en heldere lucht van het ‘Kleine Noorden’ maakt dit verder een ideaal gebied voor grote sterrenwachten. Het gebied rond La Serena is daarmee het belangrijkste astronomische observatiegebied op het zuidelijk halfrond, met 300 absoluut heldere nachten per jaar, en grote observatoria: La Silla en Las Campanas (150 km ten noorden van La Serena), en El Tololo en Mamalluca in de Elquivallei.

10 prachtige bestemmingen in Norte Chico: halfwoestijnen, stranden en landbouwoases en Chili