Norte Chico: halfwoestijnen, stranden en landbouwoases

Swipe

Reizen door het Kleine Noorden

Voor veel reizigers is het Kleine Noorden niet meer dan een doorgangsgebied op weg naar de woestijnen van het Grote Noorden. Het is echter zeker de moeite waard om een reis naar het noorden op diverse plaatsen te onderbreken en zo enkele dagen te verlengen met bezoeken aan Ovalle, La Serena of Copiapó. Als je de natuurgebieden wilt bezoeken en wilt wandelen mag je de nationale parken ‘Fray Jorge’ en ‘Pan de Azucar’ niet missen. Wie meer tijd heeft kan z’n verblijf in het Kleine Noorden bijvoorbeeld verlengen met een bezoek aan de Elquivallei, of de woestijnen, zoutvlaktes en vulkanen in het binnenland bij Copiapó.

De meeste steden van het Kleine Noorden liggen aan de Panamericana, de hoofdweg die in lange (soms vrij saaie) rechte stukken over de plateaus loopt en af en toe met veel bochten naar de steden in de rivierdalen afdaalt. Tussen Santiago en de steden van het Kleine Noorden zijn goede busverbindingen; soms meermalen per dag. Ook de verbindingen in de dwarsdalen (de valleien van Copiapó, Huasco, Elqui, Limari en Choapa) worden door regelmatige busdiensten onderhouden. Wie de vaak afgelegen natuurgebieden buiten de steden (Pan de Azucar; Laguna Verde; Fray Jorge; sterrenwachten; dolfijnen Isla Chañaral) wil bezoeken is aangewezen op georganiseerde excursies (’tours’) of moet een auto of taxi huren. Het huren van een auto is in ieder geval mogelijk in Copiapó, El Salvador, Vallenar, La Serena, en Ovalle.

Musea: Het aardewerk van de ‘El Molle cultuur’ en de mooiste voorbeelden van het verfijndere aardewerk van het Diaguitas-volk zijn te bewonderen in de archeologische musea van La Serena, Ovalle, en Copiapó.

10 prachtige bestemmingen in Reizen door het Kleine Noorden en Chili