North West

Swipe

North West

Contrasten

North West biedt contrasten. Het oosten kent natuurgebieden en bergketens die door weinig toeristen worden bezocht. Armoede in gebieden van voormalig ‘homeland’ Bophuthatswana verschilt met rijkdom als gevolg van platina-industrie (Rustenburg) en chroommijnen (Hartbeespoort).

'Texas van Zuid-Afrika'

Westelijk North West bestaat uit velden waar zomerse hitte ondraaglijk is. Afstanden tussen de weinige nederzettingen zijn aanzienlijk en natuurlijke waterbronnen komen niet voor (uitzonderingen daargelaten). Hier bevinden zich veeteeltboerderijen, vandaar de bijnaam ‘Texas van Zuid-Afrika’.

Idylle temidden van roodbruin Magaliesberg

Oostelijk North West kent vruchtbare grond; hier zorgen zomerregens voor verbouw van citrusvruchten, graan, maïs en zonnebloemen. North Wests bezienswaardigheden zijn binnen enkele uren bereikbaar vanuit Johannesburg en Pretoria. Als u door Potchefstroom ('Tlokwe') rijdt, loont het de moeite om een kijkje te nemen bij de historische universiteitsgebouwen die zich ten noorden van het centrum bevinden, en de botanische tuin (Botanical Garden Potchefstroom).

10 prachtige bestemmingen in North West en Zuid-Afrika