North West

Swipe

North West – Westelijk deel

Inleiding Midwesten

Mafikeng

De hoofdstad van North West is omringd door vlaktes die reiken tot de horizon. Verbonden aan de stad is Mmabatho, eens hoofdstad van ‘homeland’ Bophuthatswana – nu functieloos en verarmd gebied.

Opmerkelijk zijn de groenzones en bomen die zorgen voor schaduw tijdens zomerse hitte. Mafikeng duikt vanuit het ‘niets’ op en betreft een commerciële en vervuilde stad. Als u wilt pauzeren, kunt u een bezoek brengen aan Mafikeng Museum (Martin St), waarvan de ruime openingstijden (ma. t/m vr. 08.00-16.00 uur, za. 09.00-12.30 uur) onnodig zijn. Echter, gezien de weinige faciliteiten langs de hoofdwegen, kunt u beter een pauze plannen voordat u de regio inrijdt.

Madikwe Game Reserve

Alleen als u accommodatie heeft gereserveerd in één van Madikwes exclusieve lodges (tel. 021-7907688), krijgt u toegang tot dit wildpark. Recent zijn plannen ontwikkeld voor de bouw van eenvoudige lodges waarvan de financiële opbrengsten ten goede komen aan lokale gemeenschappen; houd u veranderingen in de gaten.

Madikwe Game Reserve heeft een oppervlakte van 750 km2 en bestaat uit glooiende bergketens, rotsformaties en vlaktes die zijn bedekt met bushveld en grasland. Het natuurgebied vormt de leefomgeving van de ‘Big Five’ en onder andere cheeta’s, hyena’s en wilde honden. De smalle bufferzone scheidt Madikwe van Botswana. Het gebied is malariavrij en in vier tot vijf uur bereikbaar vanuit Pretoria of Johannesburg. Madikwe kent vijf toegangspoorten; vraag de receptionist(e) van uw accommodatie om routeadvies.

10 prachtige bestemmingen in North West – Westelijk deel en Zuid-Afrika