Novi Sad

Swipe

Novi Sad

De tweede stad van Servië heeft een heel ander karakter dan de hoofdstad. De aangeharkte rechte straten en keurig gerenoveerde Oostenrijks aandoende gebouwen van Novi Sad, doen in niets denken aan het bruisende en chaotische Belgrado. Toch is de hoofdstad van de Vojvodina niet saai. In de tweede week van juli stroomt de stad vol met honderdduizenden jongeren uit heel Europa, die een bezoek brengen aan Exit, een van de groot-ste popfestivals van Europa. Het Petrovaradin fort, waar het festival plaatsvindt, is ook de rest van het jaar een topattractie.

Het multi-culturele karakter van Novi Sad komt tot uiting in de verscheidenheid van religieuze gebouwen: de Synagoge, de orthodoxe kathedraal en de katholieke kerk behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Daarnaast staan verspreid over de stad een Grieks-katholieke, een Slowaaks-lutherse, een christelijk-hervormde, een methodistische, een evangelische, een doopsgezinde en een adventische kerk. Novi Sad is een echte studentenstad, wat goed te merken is in het uitgaansleven en cultuuraanbod. In de zomer zoeken veel van de ongeveer 300.000 inwoners ver-koeling op het strand aan de Donau of in een van de prachtige stadsparken. Novi Sad, qua grootte vergelijkbaar met Utrecht of Gent, heeft een vriende-lijke en charmante uitstraling.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Novi Sad en Servië