Novi Sad

Swipe

Uitgaan

Evenementen

Het belangrijkste evenement van Novi Sad, en zelfs van heel Servië, is het EXIT festival. In 2000 organiseerden studenten het eerste EXIT festival. In honderd dagen traden 34 bekende lokale bands op, waren er twaalf theatervoorstellingen en 120 filmvertoningen. Nu is alles geconcentreerd in vier dagen in de tweede week van juli. Op 28 podia in het Petrovaradinfort treden beroemde bands uit de hele wereld op. De beste DJ’s draaien in Dance Arena. EXIT wordt elk jaar overspoeld door met name Britse toeristen.

De hele zomer zijn er gratis concerten (voornamelijk klassiek, jazz en traditionele muziek) in het kader van de Novosadsko muziwko leto (muzikale zomer), georganiseerd door lokale jongerenorganisaties. Meer informatie: www.muzickaomladina.org.

In september worden straten van Novi Sad gevuld met acteurs, artiesten, balletdansers, folkloristische groepen en muzikanten tijdens IFUS, een internationaal festival voor straatmuzikanten.

Novi Sad Jazz Festival is een jaarlijks terugkerend evenement in november met nationale en internationale artiesten. Het belangrijkste kinderfestival van Novi Sad is Zmajeve decje igre in de eerste week van december.

Theaters

Nationaal Theater (drama, opera, ballet), Pozorišni trg 1, www.snp.org.rs

Ujvideki Szinhaz (drama, Hongaars), Jovana Subotica 3-5

Vesela kornjawa (kindertheater), Nikole Pašica 34

Pozorište mladih (kindertheater), Ignjata Pavlasa 8

Bioscopen

Art bioskop Vojvodina (Kulturni Centar Novog Sada) Katoliwka porta 5.

Arena, Bulevar Mihajla Pupina 3.

Jadran, Poštanska 5.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Uitgaan en Servië